Aleksandar Kolarov
AP
Aleksandar Kolarov

AP

Aleksandar Kolarov, Foto: AP

Navijači Rome vide našeg Aleksandra Kolarova kao glavnog krivca za debakl od Fjorentine (1:7), pa ga izvređali serijom grafita u blizini njegove kuće.

PROČITAJTE JOŠ:

Navijači Rome pokušavaju da za sve loše rezultate ekipe ove sezone okrive kapitena reprezentacije Srbije Aleksandra Kolarova, pa su sinoć u rimskom kvartu Torino, nedaleko od porodične kuće iskusnog levog beka ispisali uvredljive grafite.

Aleksandar Kolarov na meču Roma - Real

Tanjug/AP

Aleksandar Kolarov na meču Roma - Real, Foto: Tanjug/AP

Huligani su, verujući da će pogoditi nacionalni ponos Srbina, napisali na zidovima: "Kolarov Hrvat", "Kolarov hrvatsko govno" i poruku "Kolarov, abbassa la cresta", što se može prevesti i kao "skini grb", ali i kao "pokrij se ušima" ako bi se tražila sličnost u srpskom jeziku.

Sve ove uvrede došle su nakon ispadanja u četvrtfinalu Kupa Italije od Fjorentine katastrofalnim rezultatom 7:1, iako je, da ironija bude veća, Kolarov evrogolom smanjio na 2:1 i bio jedan od najagilnijih u gostujućoj ekipi na "Artemio Frankiju".

Ipak, "romanisti" su dobro zapamtili Srbinu uvredu ispred hotela u Firenci prilikom izlaska iz autobusa. Na dobacivanje jednog od navijača "probudite se", Kolarov je uzvratio "probudi mamu", što se samo nadovezalo na raniju izjavu sa kraja novembra prošle godine kada je hrabro zaključio da se navijači ne razumeju u fudbal.

Iz kluba se juče nisu oglašavali povodom grafita, jer su želeli da se ekipa na miru pripremi za večerašnji (20.30) duel na Olimpiku protiv Milana. Roma trenutno drži petu poziciju u Seriji A, sa bodom zaostatka za "rosonerima", koji sa četvrte pozicije idu u kvalifikacije za Ligu šampiona.