Liga šampiona trofej
Tanjug Valentin Flauraud
Liga šampiona trofej

Tanjug Valentin Flauraud

Liga šampiona trofej, Foto: Tanjug Valentin Flauraud

U sudaru dva ultraofanzivna tima, kakvi su „milioneri“ i „sveci“, očekuje se rapsodija. Potentni napadači dominantni su u odnosu na defanzivce i dvoboj Sanča, Azara, Halanda (Rojs je povređen) protiv Mbapea, Ikardija, Nejmara i Kavanija obeležiće taj duel.

Goste vodi Tomas Tuhel, koji je sedeo na klupi žuto-crnih.

- Znam kako je igrati u Dortmundu. Grad diše za klub i obrnuto. Svesni smo da će biti teško, ali mogli smo da dobijemo i težeg protivnika. Moramo da budemo spremni da reagujemo na svaki faul i pokažemo naš kvalitet - rekao je trener PSŽ-a.

Sjajni taktičar Dijego Simeone, najplaćeniji svetski trener sa 23 miliona evra neto po godini, pokušaće da zaustavi crvenu mašineriju Jirgena Klopa. Liverpul brani trofej, a u Premijer ligi hita ka prvoj tituli posle tri decenije i još nije osetio gorčinu poraza. Dva puta su se sastajali i nije bilo pobednika (1:1). I sada se očekuje neizvestan dvomeč i taktičko nadmudrivanje stratega koji su promenili istoriju svojih klubova.

Atletiko ima problem pošto Žoao Feliks, Dijego Košta i Kijeran Tripije nisu spremni, dok je Sadio Mane povratak u postavu Liveprula obeležio pobedonosnim golom u Noriču.

Sutra se igraju mečevi Atalanta-Valensija i Totenhem-Lajpcig.

 

LIGA ŠAMPIONA osmina finala

18. FEBRUAR

Atletiko Madrid - Liverpul 21

Dortmund - Pari Sen Žermen 21

19. FEBRUAR

Atalanta-Valensija 21

Totenhem-Lajpcig 21

25. FEBRUAR

Čelsi-Bajern 21

Napoli-Barselona 21

26. FEBRUAR

Lion-Juventus 21

Real Madrid - Mančester siti 21

* Revanši su 10, 11, 17. i 18. marta