Bugarski navijači
AP Vadim Ghirda
Bugarski navijači

AP Vadim Ghirda

Foto: AP Vadim Ghirda

Utakmica je tokom prvog poluvremena prekidana dva puta zbog rasističkih povika sa tribina.

Pročitajte još:

Grupa bugarskih navijača obučenih u crne dukserice sa kapuljačama, vređali su tamnopute engleske igrače, a rasisti su pre početka drugog dela igre napustili stadion.

Jedan od fudbalera koji se našao na meti huligana u Sofiji bio je Tajron Mings, igrač Aston Vile, a pposle povika upućenih njemu morao je da reaguje selektor Engleske Geret Sautgejt i upozori četvrtog sudiju da bi gosti mogli ukoliko se nastave skandalozni povici, da napuuste stadion Vasil Levski.

Gosti su pre utakmice upozoravali na potencijalne rasističke ispade, što je uvredilo Bugare, ipak strah Engleza se obistinio, a negativna slika obišla je i šokirala svet.

Demolirali Bugare, Turci odoleli Franuskoj, a Crna Gora se opet ponizila - poraz od Kosova*

AUTOR: Sportske/S.M. DATUM I VREME: 14.10.2019. 23:10 Neverovatno veče u kvalifikacijama. reprezentacija Kosova, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj Srbija je savladala Litvaniju u Viljnusu, Ukrajina Portugaliju, a rezultati u drugim grupama su jednako interesantni. Grupa A, u Sofiji na stadionu "Vasil Levski" veliki problemi zbog rasizma, domaći navijači su majmunskim kricima "pozdravili" tamnopute fudbalere reprezentacije Engleske koja je lagano slavila.

Englezi su u uvodu meča kazali da su spremni i da prekinu utakmicu ako bude uvreda na rasnoj osnovi, ali su odigrali susret i ubedljivo slavili.

Bonus video: Prazan stadion u Viljnusu

 

Komentari (1)

Nnis

15.10.2019 11:51

Zasto se to uvek desavs Englezima, pre utakmice svojim izjavama su iritirali Bugarske, navijace, isto je bio setite se i u Krusevcu, engleski igrac je prvo svojim ponasanjem iritirai nase navijace, a posto oni imaju mejdijsku moc sve preokrenuli u njihovu korist