Partizan - Napredak,
Alo/Marko Metlaš
Partizan - Napredak,

Alo/Marko Metlaš

Partizan - Napredak, , Foto: Alo/Marko Metlaš

U toku 34. kola Superlige Srbije u prvom planu je utakmica Crvene zvezde i Vojvodine jer bi eventualnom pobedom crveno-beli došli do četvrte vezane titule. Međutim, dosta uzbuđenja viđeno je u borbi za opstanak, a situacija nakon ovog popodneva postaje nešto jasnija.

Najviše pažnje sigurno da je privukao duel do sada petoplasiranog TSC-a i Napretka koji je pre ovog duela bio u zoni ispadanja. Kruševljani su u prethodnih pet kola zaigrali "kao Barselona", napravili skoro isti broj trijumfa kao u prethodnih 29. kola i sada su nadomak opstanka.

Da stvar bude zanimljivija do trijumfa su gosti stigli nakon preokreta, jer je TSC vodio golom Milićevića. Dosta se prašine podiglo povodom ovog meča i pre nego što je on počeo jer je kvota na kladionicama padala iz minuta u minut, a u jednom momentu su bile blokirane uplate. Bilo kako bilo gostima su pobedu doneli Bačanin sa dva gola i Melunović.

Milan Makarić

Alo, Marko Metlaš

Milan Makarić, Foto: Alo, Marko Metlaš

Jako važne pobede ostvarili su Javor, koji je slavio u Subotici protiv Spartaka sa 2:0, kao i Radnički iz Niša, koji je na "Čairu" bio bolji od Inđije istim rezultatom. Fudbaleri iz vojvođanske ravnice sada su daleko od opstanka u superligaškom fudbalu pa je postalo jasno da će se pridružiti Bačkoj, Mačvi i Zlatiboru.

Metalac je prekinuo niz Rada od četiri pobede i naterao "građevinare" da šansu za "preživljavanjem" potraže u nekom narednom meču. 

Poslednji duel dana, koji nije imao rezultatski značaj odigran je u Šapcu gde je Radnik iz Surdulice preko Milana Makarića slavio sa 5:0 protiv Mačve. Sjajni napadač postigao je het-trik i stigao do 23 gola u sezoni. Pored njega u strelce se upisao i Stamenković dok je Miloš Gordić bio autor autogola u drugom minutu.