Partizan
Alo/M.Metlaš
Partizan

Alo/M.Metlaš

Partizan, Foto: Alo/M.Metlaš

Za Gomeša koji je došao u Partizan pre sedam meseci treninzi u zimskom periodu i sneźni pokrivač na terenu bili su nešto s čim se susreo prvi put i ujedno izazvao prvobitni šok.

Uz karakterističan osmeh i srdačnost Gomeš za zvanični sajt Partizana govori o Beogradu i zimskim treninzima.

"Moram priznati da mi je veoma teško jer se prvi put susrećem sa snegom na terenu, ali se navikavam polako. Drugi igrači su na to navikli i naučeni su od malena na takve uslove treninga i utakmica,a ja do sada nisam imao priliku da se sretnem sa ovom vrstom 'zimskih čarolija'", smeje se Rikardo.

Rikardo Gomeš na derbiju Partizan - Crvena zvezda

FK Partizan

Rikardo Gomeš na derbiju Partizan - Crvena zvezda, Foto: FK Partizan

"Mislim da ću zauvek pamtiti poslednju utakmicu u prvenstvu koja je ličila na začarani grad u Humskoj,a ne na fudbalski teren. Naravno da su igrači koristili priliku da me nekoliko puta gađaju grudvama,ali im ni ja nisam ostao duźan kada sam se privikao na sve.Sve u svrhu šale i dobre atmosfere", dodaje on.

PROČITAJTE JOŠ:

Gomeš je pohvalio Beograđane.

"Sviđa mi se veoma Beograd,ljudi su ljubazni,prate fudbal i prepoznaju me kada se negde pojavim. Eto, jedino što mi malo 'smeta' je niska temperatura,ali i to će proći. Praznike sam proveo sa porodicom u toplom Kejp Verdeu i zaista mi je prijalo posle zavejanog grada. Video sam se sa prijateljima, odigrali smo i neke humanitarne utakmice i jednostavno skrenuli misli od svakodnevnice. Oni su ostali sada u Portugalu, ali će se ubrzo pridruźiti pošto je ovo period kada imamo po dva treninga dnevno,čitav dan provodimo u centru i onda je lakše da budu van Beograda", poručuje Rikardo Gomeš.