Bril Embolo (Borusija Menhengladbah)
AP/Martin Meissner
Bril Embolo (Borusija Menhengladbah)

AP/Martin Meissner

Bril Embolo (Borusija Menhengladbah), Foto: AP/Martin Meissner

Napadač Borusije iz Menhengladbaha i reprezentacije Švajcarske, Bril Embolo, našao se u centru skandala u Nemačkoj. Embolo je osumnjičen da je pokušao da umakne policiji dok je "rasturala" korona-parti, žurku koja je po svim parametrima bila protiv korona pravila koja vladaju u toj zemlji.

Kako se navodi, napadač Borusije je u noći između subote i nedelje bio u Esenu, ali je organima reda pobegao tako što se popeo na krov apartmana u kom se održala žurka, a zatim je trčao preko krova i spustio se kroz prozor u drugi stan. Policija je saopštila da je u Esenu zatekla 23 osobe, uz dodatak koji ukazuje da je reprezentativac Švajcarske bio na privatnoj zabavi.

- Zatekli smo ga samog u sobi. Otud, pretpostavljamo da su Embolo i osoba koja je pobegla preko krova jedna te ista osoba.

Švajcarac je pokušao da se izvuče.

– Nije tačno da sam bio na žurci. Posle utakmice sa Štutgartom, zaputio sam se kolima u Esen kako bih gledao košarkaški meč mog drugara. To je bila greška. Glupost zbog koje se izvinjavam saigračima, klubu i pre svega navijačima. Nisam smeo da idem. Pogrešio sam. Stan u kome sam se pojavio nalazi se u neposrednoj blizini stana u kome se održavala žurka. Policija me je pronašla i uzela moje lične podatke. Ponavljam, nisam ni smeo da budem tamo – rekao je Embolo.

Borusija je ekspresno preduzela sve mere i sklonila ga iz tima. Nije bio u konkurenciji za sastav protiv Verdera, a pre nego što uopšte budu opet računali na njega, moraće da dobije dva negativna nalaza, što znači da ni za vikend sigurno neće igrati. Očekuje se da ga klub i finansijski kazni.

PROČITAJTE JOŠ: