Zdravko Mamić
Profimedia
Feliks Brih i Dinamo Zagreb

EPA-EFE/ANTONIO BAT

Feliks Brih i Dinamo Zagreb, Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Vest da je Deni Olmo za 40 miliona evra postao novi član Lajcpiga odjeknula je danas regionom, ali i Evropom. Transfer talentovanog Španca u Lajpcig od 40 miliona evra je rekordan na prostorima bivše SFRJ, ali hrvatski mediji tvrde da on služi kao "samposluga" za Mamićev klan, navodi hrvatski portal "nacional.hr".

Zoran Mamić, brat odbeglog Zdravka Mamića, vratio se na funkciju sportskog direktora Dinama delom zbog transfera Danija Olma, piše Nacional. Zoran Mamić priprema se da kompletira najunosniji transfer u istoriji hrvatskog fudbala, međutim u isto vreme njega nadgledaju istražitalji DORH-a (Držvano tužiteljstvo (odvjetništvo) Republike Hrvatske) i USKOK-a (Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala).

Kako navodi "Nacional.hr", upravo je Olmovo ime na optužnici protiv Mamića i ostalih, i to kao primer izvlačenja novca iz Dinama – što je verovatno sprečeno upravo zahvaljujući otvaranju istrage. Zato se pomno prati razvoj događaja i nije isključeno, ako se transfer realizuje, da će se zatražiti uvod u kompletnu dokumentaciju.

Dani Olmo je rođen 1998. godine u Barseloni, u Dinamo je došao 2014. godine i za kratko vreme postao je jedan od najtraženijih fudbalera na svetu.