Nenad MIlijaš
FK Crvena zvezda
Nenad MIlijaš

FK Crvena zvezda

Nenad MIlijaš, Foto: FK Crvena zvezda

Neko ko je bio akter mnogih derbija je Nenad Milijaš, a sadašnji član stručnog štaba Dejana Stankovića otpimističan je pred susret sa večitim rivalom.

- Očekujem da pružimo sve što smo uigravamo na treninzima. Derbi je specifičan meč, nosi nešto svoje i ne može se porediti ni sa jednom utakmicom domaćeg prvenstva i Evrope. Detalj kako se neki igrač bude osećao u tom trenutku može i da preokrene derbi, a nadam se da će to biti u našu korist - izjavio je Milijaš.

Bivši kapiten Crvene zvezde prisetio se i jedinog večitog derbija na “Marakani” koji je odigran bez publike. Milijaš je bio akter te utakmice i postigao je pogodak za 4:1 i ubedljivu pobedu crveno-belih.

- Najteže je igrati derbi bez publike. Nije euforija kakva treba da bude kada je sa navijačima. Sada smo se već navikli da igramo pred praznim tribinama, tad je bilo specifično jer se samo ta utakmica igrala bez publike. Voleo bih da se ponovi rezultat 4:1 kao iz 132. derbija, ali svaki derbi donosi nešto svoje i odlučuju nijanse i sitni detalji. Nama je bitno da smo svi spremni i zdravi. Igramo derbi kod kuće, znamo da donosi mnogo i trebamo ući pametne i hladne glave u utakmicu. Što se tiče želje za pobedom, to niko ne može da oduzme igračima - zaključio je Milijaš.

PROČITAJTE JOŠ: