Kristijano Ronaldo
EPA/MiguelLopes
Kristijano Ronaldo

EPA/MiguelLopes

Kristijano Ronaldo, Foto: EPA/MiguelLopes

Skupo će grešku iz Beograda platiti Mario Diks. Glavni arbitar Dani Makeli raskinuo je saradnju sa pomoćnikom koji sad neće biti deo holandskog tima koji će deliti pravdu na Evropskom prvenstvu tokom leta. 

Šta mislite o ovoj kazni?

 

Makeli je saopštio Diksu da ubuduće neće sarađivati sa njim što znači i da pomoćnik neće suditi na najvećoj smotri evropskog fudbala, što će ga skupo finansijki koštati. Umesto njega, Makelijev drugi asistent ubuduće će biti Jan de Vris.

- Godinama radim sa Mariom i razumećete da je ovo bila teška odluka zbog koje ke neću dalje komentarisati - prenose holandski mediji Makelijevu izjavu, a citiraju i samog Diksa.

- Veliko, veliko razočaranje za mene, baš pred Evropsko prvenstvo. Makeli mi je rekao da želi da nastavi sa drugim pomoćnikom, jer je izgubljeno poverenje u našoj saradnji.

Komentari (2)

Djoka

13.04.2021 17:36

Zašto nije izuzeo sebe kada nije svirao penal za Srbiju ? Plašio se da ne pogreši ukorist Srbije , Kada je linijski video pola lopte u golu a drugu od stative nije video on je sada žrtveno jagnje. Ali to su Holandjani. Sudija nije našao za shodno da se izvini Srboji jer nije s irao penal, ali je otrčao da to uradi Portugalcima. Kada srpski igrač nagazi na stopalo protivnika sledi žuti( pavkov dobio direktan crveni ) a kada je srpski igrač nagažen često nema ni faula.

Mali

13.04.2021 18:43

Kada Briht pogreši na štetu Srbije oni ga nagrade da sudi neko polufinale ili finale. Nisam čuo da je neko kaznio pomoćnika koji na prvenstvu nije priznao Englezima čist gol kad je lopta bila pola metra u golu. Ali kvalifikacije pa još Ronaldo kuku Lele...