Nikola Petković
ALO!/Marko Metlaš
Nikola Petković

ALO!/Marko Metlaš

Nikola Petković, Foto: ALO!/Marko Metlaš

Napadač Nikola Petković napustio je Javor i karijeru će nastaviti u francuskom drugoligašu Šambliju. Petković je za dve i po sezone u dresu Javora na 78 utakmica postigao 39 golova i 13 puta asistirao saigračima za pogodak, zbog čega je bio interesantan i našim najvećim klubovima, Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Prošle sezone je bio drugi strelac Prve lige Srbije, iza saigrača Ivana Markovića, dok je ove takmičarske godine i u višem rangu nastavio u istom ritmu i sa 16 pogodaka podelio prvo mesto na listi najboljih strelaca Super lige.

NJegov novi klub osnovan je 1989. godine i završio je prethodnu sezonu na deobi 9. mesta, sa Grenoblom, a ispred nekadašnjih prvoligaša i učesnika evropskih takmičenja – Sošoa, Oksera, Šaterua, Nansija, a u novoj sezoni pokušaće da napravi iskorak i plasira se u viši rang.

"Javor zahvaljuje Nikoli Petkoviću na odnosu prema grbu, dresu i tradiciji Javora i doprinosu koji je dao našem klubu i želi mu svu sreću u nastavku karijere", zaključuje se u saopštenju Javora.

PROČITAJTE JOŠ: