Lionel Mesi
AP/Miguel Morenatti
San Siro

AP Photo/Luca Bruno

San Siro, Foto: AP Photo/Luca Bruno

I dalje se provlače vesti o kupovini Milana. Porodica Singer koja stoji iza investicionog fonda Eliot želi da proda klub, kako bi vratila uložen novac u pozajmicu kontroverznom biznismenu Jonghong Liju, a zatim po preuzimanju u prelazni rok i troškove.

Oni su smanjeni kada su plate igrača u pitanju, ali sa druge strane Milan zbog odsustva rezultata i malih prihoda od marketinga trpi, pa je i ovu godinu završio sa velikim minusom.

Zbog toga se i dalje čeka ponuda, u pitanju je, znate, pisali smo, Bernarda Arnoa, vlasnika velikog broja francuskih, pre svega modnih brendova i sa preko 90 milijardi evra imovine najbogatijeg čoveka na svetu.

Arno i dalje odmerava ponudu, savetnici smatraju da bi Milan bio ekonomski isplativ kao simbol grada mode, ali i da bi i rekonstrukcija stadiona uticala itekako na modni biznis i pružila mnoge mogućnosti, s obzirom na broj navijača, ali i turista u lombardijskoj prestonici.

"Republika" piše da bi Arno, ako kupi klub uložio veliki novac u pojačanja, naime, on ne trpi neuspehe, niti bi se zadovoljio prosečnošću.

Lionel Mesi

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Lionel Mesi, Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

"Ako Milan završi u njegovim rukama, biće dovedene velike zvezde jer je to poslovna filozofija njegovih kompanija, platiti one najbolje, koji garantuju uspeh", rekao je izvor blizak sinu vlasnika Fendija i ostalih velikih modnih marki, Antoanu Arnou.

Sin najbogatijeg čoveka na svetu bi vodio kompletan posao, a "Republika" pali maštu navijača Milana, imenima Gvardiole i Mesija, što je manje verovatno, ali recimo da bi Mbape bio prva meta, kao i Klop ili bi u obzir došao povratak Alegrija.

Eliot je potrošio do sada pola milijardi evra, sa toliko bi bili zadovoljni, plus jasno Francuzi bi pokrili gubitke. Pregovori već dugo traju, i mogli bi da uđu i u novu godinu, mada se očekivalo da dogovor bude nađen do kraja godine.

Inače, novi vlasnici smatraju da treba restaurirati San Siro, upravo zbog onoga što znači za navijače, i da ne bi bio nikakav problem u okviru sadašnjeg stadiona, u slučaju da ga otkupe od grada, uklopiti planove i kompanije i kluba za budućnost.

Tagovi