Nemanja Matić
AP/Catherine Ivill
Nemanja Matić

AP/Catherine Ivill

Nemanja Matić, Foto: AP/Catherine Ivill

Nekadašnji reprezentativac Srbije Nemanja Matić je nebrojeno puta pokazao veličinu van terena. Matić je inostranu karijeru započeo u Slovačkoj, tačnije u Košicama. Tamo je otišao pravo iz lazarevačke Kolubare. Dobre partije u Košicama preporučile su ga Čelsiju. Stekao je mnogo prijatelja tokom kariejre, ali bez svake sumnje jednog iz Slovačke neće nikada zaboraviti.

Jedan korisnik Tvitera podelio je anegdotu o Matiću i njegovom dobrom prijatelju iz Košica, kog nije imenovao. Priča nije potvrđena, ali je vrlo brzo postala viralna među navijačima. Tviteraš iz Belgije je otkrio kako je njegov prijatelj igrao sa Matićem u Košicama, a da je godinama kasnije konačno uspeo da stupi u kontakt sa njim i zahvali mu se.

- Matić je kontaktirao mog prijatelja pre nekoliko godina putem Instagrama. Pitao ga je da li je ikada bio na probi u Košicama? Odgovorio mu je da jeste. Matić je napisao: Zar me više ne prepoznaješ? – započeo je priču Belgijanac, a zatim nastavio: - Posle nekoliko razmenjenih poruka setio se. Moj drugar i 18-godišnji Matić bili su zajedno u hotelu nedelju dana, obojica na probi u Košicama. Da skratim priču, Matić u to vreme uopšte nije imao novca i moj prijatelj je sve platio, vodio ga na večere, plaćao taksi… Pošto je hrana u hotelu bila očajna, živeo je na njegov račun. U toj nedelji postao je i otac, a saznao je sve preko telefona. Proslavili su zajedno u hotelskoj sobi, a Matić je potpisao za klub – dok je moj prijatelj prestao da igra fudbal.

A, onda je Matić ponovo demonstrirao ljudskost.

– Matić to nikada nije zaboravio. Dugo taj prijatelj nije imao nikakve naloge na društvenim mrežama, pa nije mogao da ga nađe. Pozvao ga je u goste kod njega kući i rekao mu da obavezno povede sina, inače da ne dolazi. Moj prijatelj je bio par puta, poveo je i prijatelja, i može danas da dođe na svaku domaću utakmicu Junajteda kad god poželi – navodi se u ovoj anegdoti.

PROČITAJTE JOŠ: