Crvena zvezda - Voždovac
FK Crvena zvezda
Crvena zvezda - Voždovac

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda - Voždovac, Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda planira da dovede trojicu izuzetno perspektivnih igrača na koje će moći ozbiljno da računa na duže staze.

Prvi pik crveno-belih je Mirko Topić (18), zadnji vezni Vojvodine. U ovoj sezoni, Topić je uspeo dobrim igrama da se nametne treneru Nenadu Lalatoviću, odigrao je devet utakmica u Superligi i postigao jedan pogodak, na poslednjem susretu sa Radom na Banjici. Nedavno je dobio i poziv Ilije Stolice, selektora mlade selekcije Srbije, što takođe potvrđuje da je momak o kome se sve više priča. Visok je 190 cm, pomalo podseća na Slavišu Jokanovića jer ima dobru tehniku i pregled. Iako ima ugovor sa Vojvodinom do leta 2021. godine, u Zvezdi žele da ga što pre dovedu i zato su spremni da dobro zavuku ruku u džep. Pregovori sa Vojvodinom uveliko traju i kako može da se čuje na "Marakani", već su u završnoj fazi.

Šampion Srbije zainteresovan je da dovede i Nikolu Čumića (21), napadača niškog Radničkog i mladog reprezentativca. Od starta sezone, odigrao je 11 utakmica u Superligi i postigao dva gola, oba u Ivanjici u "sedmici" protiv Javora. Preko užičke Slobode i Metalca, na "Čair" je došao januara 2019. i u ovoj godini nametnuo se kao standardni prvotimac. Brz i prodoran, skrenuo je pažnju Zvezdinog sportskog sektora i na nedavnom međusobnom duelu i sada se ubrzavaju dogovori sa Nišlijama kako se ne bi ponovio slučaj sa Lazarom Ranđelovićem koga je "ispred nosa" uzeo Olimpijakos.

Crveno-beli su bacili oko i na Justasa Lasickasa (22), igrača Voždovca i reprezentativca Litvanije. Hitronogi Lasickas po desnoj strani može da igra i kao bek i kao krilo ali će njegovo dovođenje zavisiti i od toga ko će otići od stranaca. Za sada ih je na "Marakani" osmorica, ali je moguće uskoro da kofere spakuju Kanjas, Boaći i Ben, pa bi se otvorilo mesto i za novog "legionara".