Vukovar
Profimedia
Vukovar stadion

PRINTSCREEN/ vijesti.hrt.hr

Vukovar stadion, Foto: PRINTSCREEN/ vijesti.hrt.hr

Hrvatski Javni servis (HRT) je javio da su na gradskom stadionu u Vukovaru osvanuli grafiti koji prema njihovim navodima vređaju hrvatsku policiju i veličaju Srbiju!

PROČITAJTE JOŠ:

Uprava fudbalskog kluba je prijavila ovaj slučaj policiji koja je potrvrdila da je uviđaj u toku! Prema fotografiji koju je objavio HRT na svom portu, crvenim sprejem je ćiriličnim pismom ispisano "Srbija do Tokija" i "MUP RH". koji je bio zaokružen pa prekrižen!

"Nije ugodno gledati takve parole pošto svi mi roditelji djecu dovodimo svaki dan i sigurno nije ugodno gledati poruke mržnje", rekao je Tomislav Pole, roditelj člana HNK Vukovar 1991.

Zamenik predsednika HNK Tomislav Kovač je rekao za HRT da je reč o dobro odabranom tajmingu za ove grafite, koji su se, kako je rekao, tu našli zbog memorijalnog turnira vukovarskih branitelja.

Vukovar stadion

PRINTSCREEN/ vijesti.hrt.hr

Vukovar stadion, Foto: PRINTSCREEN/ vijesti.hrt.hr

Ovo nije prvi put da je Vukovarski stadion u centru pažnje tamošnje javnosti.

Početkom ove godine, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava optužio je decu koja školu pohađaju na srpskom jeziku da nisu ustala tokom intorniranja hrvatske himne i o tome čak objavio na gradskom portalu objavio video zapis. Penava je taj snimak obelodanio nakon što je grupa momaka koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku pretukla školskog kolegu, koji nastavu pohađa na srpskom jeziku.

 

Komentari (1)

sara

19.04.2019 19:51

Hahhah koliko su smesni ti Hrvati.pa sto ako nisu deca ustala da slusaju Vasu himnu,verovatno ju ne smatraju svojom,cirilica i Vukovar idu u paru,jel je cirilici dom u Vukovaru,a toliko su plitki da su mozda njihovi huligani napravili te grafite da bi opet Srbi bili krivi