Aleksandar Kolarov
AP/Darko Vojinović
Aleksandar Kolarov

AP/Darko Vojinović

Aleksandar Kolarov, Foto: AP/Darko Vojinović

Bogdanović smatra da je mora da igra Mladenović i da dobije veću šansu.

- Mladenović je klasičan primer stanja u srpskom fudbalu. Prvo, on verovatno ima lošeg menadžera čim je u Legiji, bio je malo i u Kelnu, vidi se da je pošten disciplinovan momak, sigurno je bio u zapećku jer je Kolarov imao "banku" po levoj strani, imao je zacementirano mesto i nije smeo da se dira, a kad ne smeš da diraš igrača koji već godinama ne igra ništa, onda se desi da ostaneš kući i ne ideš na Evropsko prvenstvo. Kad ste gledali Mladenovića onda vam je žao što nisu imali hrabrosti i snage da neko u Savezu kaže "Vidi momak, jesi milioner, igraš u Sitiju, Interu... jeste ti Serđo Berti menadžer, znamo da treba nekim ljudima da se revanširaš, a i oni tebi, ali ovo je reprezentativni dres i on ne trpi nikakav kompromis - počinje priču Bogdanović u tokom gostovanja u jednoj emisiji.

Nije imao milosti za bivšeg kapitena "orlova"!

- Kada je priča o Kolarovu, ima dosta dezinformacija, dosta se spinuje, ali jedna stvar je kod njega bila jasna. Vratiću se na Mančester Siti. Dolazi jedan od najboljih trenera današnjice, Pep Gvardiola. On je već u Sitiju, igra na poziciji levog beka. Gvardiola vidi da on to ne može da igra. Kada igraš na levoj strani, ti moraš da probijaš, driblaš, asistiraš... On ima ubitačnu levu nogu, ali tih godina uspeo je samo da probije kvadraturu u svojim građevinskim investicijama u Beogradu, što u širinu, što u osnovi, što u spratnosti - rekao je Bogdanović.

Nastavio je u istom ritmu.

- Nije se pokazao na toj levoj strani, Gvardiola je hteo da bude neki inovator, da ga stavi na centralnog beka, onda je video da ni tu ne može da igra, pa ga je prodao. Otišao je u Rim i nije na nivou svojih igara već dugi niz godina. Primim loptu, lažno unapred pa se vratim, odigram pas centralnom beku, namestim šorts, pokažem tetovažu, to pije vodu, ali slepcima fudbalskim.

Rade Bogdanović

printscreen/RTS

Rade Bogdanović, Foto: printscreen/RTS

Tvrdi i da je Kolarov problem Intera.

- U ovom momentu ga Konte dovodi u Inter. Inter prima najviše golova od kako je Konte u Interu, jer ga forsira na centralnom beku. Videli ste Ibrahimovića, te njihove duele, on nije u formi. Tumbaković ga poziva u reprezentaciju i ponovo ga stavlja da mu igra centralnog beka. Kada tako sporog igrača stavite na centralnog beka, tada najviše do njega dolazi do izražaja njegova brzina. I on kada kiksne, samo mogu da vam "ubiju" golmana.

Objasnio je i šta je najveći problem.

- Na beku već može da se skloni, prikrije, folira, folirao je pet godina, ali na centralnom beku ne može, a igra stalno, ima jako uporište u Savezu... Nisu onom čestitom i poštenom Banetu, koji je odigrao tolike utakmice, oteraše ga kao da nikad nije ništa igrao i daju Kolarovu traku, i onda igrači počinju da komentarišu svašta... Verovatno je sastavljao i tim, ne kažem da je Tumbakoviću sastavljao, ali ne piše džabe da imaju neki klanovi - zaključio je Bogdanović.

Bonus video:

Komentari (2)

Hhhhh

03.12.2020 17:31

Svaka ti je na mestu.

Boris

04.12.2020 06:46

lepo je on to objasnio