Žoze Murinjo (Totenhem)
EPA-EFE/Stu Forster
Žoze Murinjo (Totenhem)

EPA-EFE/Stu Forster

Žoze Murinjo (Totenhem), Foto: EPA-EFE/Stu Forster

Sa njim nikad nije dosadno - menadžer Totenhema Žoze Murinjo u meča protiv njegovog bivšeg kluba Mančester Junajteda rekao da se ne slaže sa mišljenjem kolege Ole Gunara Solskjera da trofeji ne određuju uspeh jednog stručnjaka. Norvežanin je nedavno rekao da o napretku njegove ekipe ne bi trebalo suditi po tome da li će ove sezone osvojiti neki trofej, odnosno Ligu Evrope kao jedinu preostalu. Takođe je dodao da je opsednutost osvajanjem trofeja samo "stvar ega" za neke trenere.

Murinjo, koji u biografiji ima impresivnu kolekciju trofeja, uključujući titule prvaka u četiri različite zemlje, kao i dve Lige šampiona, ne slaže se sa mladim Norvežaninom.

- To je njegovo mišljenje. Prilično sam siguran da njegov veliki šef ser Aleks ima drugačije mišljenje o tome. Naravno, poštujem Oleov stav, ali ja mislim drugačije - rekao je Portugalac.

Portugalac je, dok je vodio Mančester Junajted, osvojio Ligu Evrope, uz Liga kup Engleske.

- Svako ima pravo da slobodno razmišlja, da ima svoje ideje i ako Solskjer tako misli, nemam ništa protiv. Poštujem svakog, ali ponavljam, verujem da Ferguson kao najveći u istoriji Premijer lige ima drugačiji pogled u vezi sa trofejima - zaključio je Portugalac.