Murinjo
AP/Dave Thompson
Murinjo

AP/Dave Thompson

Murinjo, Foto: AP/Dave Thompson

Nekadašnji trener Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da njegov bivši klub najbolju šansu da se plasira u Ligu šampiona ima preko Lige Evrope.

Junajted je trenutno posle 11 odigranih kola u Premijer ligi na desetom mestu, sa deset bodova manje od četvrtoplasirane ekipe.

Portugalac kaže da tim Olea Gunara Solskjera nema mnogo izbora i veruje da je evropski put ka elitnom takmičenju realniji, ali to znači da Junajted mora da osvoji pehar u takmičenju gde mu je sledeći rival beogradski Partizan.

PROČITAJTE JOŠ:

Klub sa "Old Traforda" je u maju 2017. pod Murinjovom komandom osvojio Ligu Evrope, tada su u finalu na "Ulevi" stadionu u Stokholmu pobedili Ajaks sa 2:0.

"Kako da igraju u Ligi šampiona? Za početak nek osvoje Ligu Evrope. Mislim da klub koji po svojoj dimenziji, potencijalu i istoriji ne pripada ovakvom takmičenju jednostavno mora da ga osvoji. Kada je reč o Premijer ligi, igrači verovatno imaju osećaj da mogu da osvoje titulu. Moraju tako da razmišljaju, jer su u suprotnom u nevolji. Mislim da bi plasman među četiri za njih bio prilično dobro dostignuće", smatra Murinjo.

Ole Gunar Solskjer

AP/Rui Vieira

Ole Gunar Solskjer, Foto: AP/Rui Vieira

S njim nije saglasan Ole Gunar Solskjer koji kaže da je još rano podvlačiti crtu u sezoni.

"Liga Evrope je samo jedan put ka Ligi šampiona. Jedan od dva, a tek je novembar. Zar treba da pričamo o plasmanu na tabeli u novembru? Istina je da nemamo bodova koliko bismo želeli, ali cilj nam je da budemo među četiri najbolja".

Žutokosi Japanac igrao za velikane, onda u Meksiku, Australiji, a sada - ponovo jaka evropska liga

AUTOR: Tanjug/Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 07.11.2019. 16:45 Ima još da pruži. Keisuke Honda, Foto: AP/Heng Sinith Nekadašnji vezni fudbaler moskovskog CSKA i Milana Keisuke Honda karijeru nastavlja u Viteseu, objavio je holandski klub. Japanski 33-godišnji fudbaler potpisao je ugovor do kraja sezone sa klubom iz Arnema.

"Iz nekog razloga nismo imali dobre rezultate. Možda smo mogli da zabeležimo još neki dobar rezultat, ali svejedno, mislimo da smo na dobrom putu", zaključio je trener Junajteda.

BONUS VIDEO:

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana