Murinjo
Nick Potts/PA via AP
Murinjo, Foto: Nick Potts/PA via AP

* Žoze Murinjo nije trener nijednog kluba od kako je dobio otkaz u Mančester Junajtedu krajem 2019. godine

* Dva puta je osvajao trofej Lige šampiona, 2004. sa Portom i 2010. sa Interom

* Murinjo je počeo kao igrač, ali pošto je bio nezadovoljan karijerom prebacio se u trenerske vode

Trofejni fudbalski strateg Žoze Murinjo rasplakao se pred kamerama govoreći o tome koliko mu nedostaje posao u kome se proslavio.

Velika borba za novo pojačanje da dođe u Zvezdu, taman pred veliku utakmicu! Malo užitka nije na odmet! (FOTO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 18.08.2019. 14:09 Živeli! Mateo Garsija, Foto: crvenazvezdafk * Prvi meč se igra u Švajcarskoj u sredu od 21:00 * Revanš je 27.08 na stadionu "Rajko Mitić" * Ukoliko eliminiše Jang Bojs, Zvezda će drugu godinu uzastopno učestvovati u grupnoj fazi Lige šampiona Crvena zvezda je dobila novo pojačanje pošto je dogovorila prelazak argentinskog fudbalera Matea Garsije iz Las Palmasa.

Portugalac nikoga ne trenira otkako je 18. decembra 2018. dobio otkaz u Mančester junajtedu posle samo sedam pobeda u 17 dotad odigranih prvenstvenih mečeva u pomenutoj sezoni.

"Ja sam, prosto, uživao (u ovom sportu). Kada sam ušao u profesionalni fudbal, desio se taj jedan... klik. A sada je ozbiljna situacija. Bilo je ozbiljno i dok je trajalo (dok je bio trener) i sada, umesto da uživam što toga više nema, stvarno, ne mogu da uživam. Nedostaje mi fudbal!", rekao je Murinjo, na momente brišući suze, a na momente govoreći i kroz osmeh.

Žoze Murinjo je dosad vodio Benfiku, Leiriju, Porto, Čelsi u dva navrata, Inter, Real i pomenuti Junajted. Sa Portom je osvojio šest trofeja za dve i po godine, uključujući i Ligu šampiona 2004, sa Čelsijem osam pehara, računajući tu i tri pokoravanja Premijer lige, a sa Interom je bio prvak Evrope, dvaput šampion Italije, uz još dva "domaća" trofeja.

PROČITAJTE JOŠ:

Kao kormilar FK Real Madrid je pokorio Španiju 2012, uzeo tada i Superkup te zemlje, a godinu dana ranije i tamošnji Kup kralja, dok je sa Mančester junajtedom osvojio Ligu Evrope, jednom Liga kup, a jednom Komjuniti šild. Zvanično je, od strane FIFA, bio proglašen za najboljeg fudbalskog trenera sveta 2010.

BONUS VIDEO:

Alo! anketa: Pitali smo Beograđane koji košarkaš neće putovati na Mundobasket