huligani na meču Kosova i Albanije
printscreen
Kosovo-Engleska

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Kosovo-Engleska, Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Britanski tabloid "Sun", nakon što je to uradio poznati novinar Sem Strit, osudio je vređanje Srbije od engleskih i kosovskih navijača u Prištini pre, za vreme i posle utakmice kvalifikacija za EURO.

Tiražni list, u internet izdanju, istakao je naslov "Idioti" objašnjavajući da su besne reakcije izazvane, pored pogrdnog skandiranja Srbiji, i nacističkim pozdravima Engleza u jednom lokalu.

PROČITAJTE JOŠ:

"Sun" piše i kako su "šokantni snimci u velikoj meri sa suprotnostima sa "ljubavnim" scenama na stadionu", kao i da bi mogli da znače licemerje zbog rasističkih ispada u Sofiji na meču Bugarske i Engleske, odnosno velikih osuda sa Ostrva.

"Šokantni snimci koju su se pojavili sušta su suprotnost 'ljubavnih scena tokom engleskog deklasiranja selekcije Kosova sa 4:0. Tada su se na celom stadionu (u Prištini) podigle (engleske) zastave sa krstom Svetog Đorđa dok se intonirala himna 'Bože, čuvaj kraljicu' pred početak meča kvalifikacija za Evropsko prvrenstvo 2020. Bio je tu i transparent 'Dobrodošli & poštovanje', koje su lokalni fudbalski čelnici okačili na stadionu 'Fadilj Vokri', a i cvetovi maka su bili prikazivani, u znak solidarnosti sa Engleskom, malo manje od nedelju dana od Dana sećanja. U gradu je bio i veliki poster Rahima Sterlinga, na kome je bilo ispisano 'Dobro nam došao, brate', nakon što je u Bugarskoj doživeo uvrede na rasnoj osnovi."

huligani na meču Kosova i Albanije, Foto: printscreen

Ipak, dva snimka koja su počela da kruže internetom pokazuju da su obe grupe navijača pevale bolesne pesme protiv Srba.

U jednom od njih, navijači u pabu pevaju 'Je** Srbiju'. A u drugom, jedan čovek po svoj prilici nacistički salutira, dok svi pevaju 'Srbi su kopilad, gde god da su'.

Kosovo-Engleska

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Kosovo-Engleska, Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Isto tako podsetio je i na događaje iz Kruševca na meču mladih reprezentacija Srbije i Engleske 2012. godine, kada je FS Srbije sankcionisan sa 65.000 funti zbog vređanja gostiju na rasnoj osnovi.

Osuda "Suna" dolazi nakon što je britanski novinar Strit, inače poštovalac Srbije, Brazila i Argentine, objavio i osudio snimak vređanja Srbije, uz pretpostavku da bi Engleska mogla prvi meč na EURO da igra pred praznim tribinama.

Srpski reprezentativci izašli u madridski restoran, kad tamo - Novak Đoković! Nisu mogli da veruju s kim je bio (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 19.11.2019. 08:14 Oduševljeni. Novak Đoković, Foto: Tanjug Dejvis kup će biti odigran od 18. do 24. novembra u Madridu sa 18 reprezentacija podeljenih u šest grupa, a Srbija je u grupi sa Japanom i Francuskom.

"Ili se rasizam naziva samo ono što urade navijači u istočnoj Evropi", upitao je on.

BONUS VIDEO:

Košarkaši Zvezde bez komentara posle "Večitog derbija"