Mitar Mrkela
Alo!/M. Jošida
Mitar Mrkela

Alo!/M. Jošida

Mitar Mrkela, Foto: Alo!/M. Jošida

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela izjavio je na početku priprema ekipe za narednu sezonu da je primarni cilj crveno-belih u narednoj sezoni osvajanje titule šampiona i dodao da je zadovoljan trenutnim igračkim kadrom.

- Prvenstveno je cilj titula prvaka Srbije, potom želimo da se dobro predstavimo u Evropi i da igramo grupnu fazu evropskih takmičenja. Naravno imamo ambicije i u kupu, tako da od ovih priprema očekujem da odradimo sve ono što je trener Stanković zamislio i da sve to prikažemo u prvenstvu - rekao je Mrkela za Zvezda TV.

Crveno-beli će se sutra preseliti na Divčibare gde će ostati dve nedelje. Pripreme, zbog situacije sa koronavirusom, počinju kasnije od uobičajenog, a Mrkela je naveo da veruje da će igrači ući spremni u prvenstvene duele.

- Dugačka pauza je bila i tokom samog prvenstva kada je prekinuto u martu. Ta dvomesečna pauza je sigurno ostavila traga. Mi smo pokušali da, u onom periodu posle te pauze, već mislimo i na ove pripreme. Dosta toga je odrađeno što je bilo zacrtano. Verujem da su igrači relativno spremni i da će u naredne tri nedelje do početka prvenstva imati mogućnost da dorade stvari koje se od njih očekuju i da potpuno spremni uđu u prvenstvo - rekao je on.

Mrkela je istakao da je zadovoljan do sada urađenim u prelaznim rokom.

- Ja sam, pre svega, zadovoljan igračkim kadrom koji već imamo. Ti fudbaleri su nam doneli titulu prvaka kao i Ligu šampiona. Svakako da smo sa Spiridonovićem i Kataijem jači i da se sada završi prelazni rok, bio bih zadovoljan.

On je dodao da će prelazni rok biti duži nego inače i da će sve biti usporenije.

- Što se tiče odlazaka, ali i dolazaka, biće sve usporenije nego što smo navikli ranijih godina zbog cele ove situacije. Pratićemo sve i reagovaćemo u skladu sa tim - zaključio je Mrkela.

PROČITAJTE JOŠ: