Predrag Mijatović
Alo!/Vladimir Marković
Predrag Mijatović

Profimedia

Predrag Mijatović, Foto: Profimedia

I pored toga što živi daleko i što je često odvojen od Beograda, Predrag Mijatović, nekadašnji as Partizana, Valensije, Real Madrida i reprezentacije Jugoslavije, dobro je upućen u dešavanja u crno-belom taboru. I nema dilemu veliki golgeter da li crno-beli imaju šansu protiv Mančester junajteda.

Real je u velikoj krizi

Mijatović je Realu doneo titulu prvaka Evrope posle 32 sušne godine, a kao nekadašnji as i funkcioner ovog kluba dobro je upućen u sve probleme koje kraljevi imaju.

- Real je od prošle sezone u veoma specifičnoj situaciji jer nije jer bilo trofeja, a to se prelilo i na ovu. Sezona je počela dosta škakljivo - ekipa od starta ne ostavlja dobar utisak da bi se ove očekivao trofej. Ne ulivaju mi osećaj da će biti bolje nego prethodne. Igraju dosta konfuzno i poslednji poraz potvrda je da su u velikoj krizi - kaže Mijatović.

- Pratim sve Partizanove utakmice. Od samog početka sezone igraju veoma dobro u Ligi Evrope i tu sve sjajno funkcioniše, za razliku od pojedinih utakmica u domaćem prvenstvu, gde su padali. Naravno, tu izuzimam derbi sa Zvezdom, pošto su tad bili maestralni - počeo je Mijatović.

Značaj utakmice, prema Mijatovićevim rečima, za Partizan je nemerljiv.

- Evropske utakmice nisu značajne samo rezultatski već izuzetno doprinose boljem imidžu kluba. Duel protiv Mančestera mogao bi biti od vitalnog značaja za nas i mislim da dolazi u pravom trenutku.

On takođe veruje da će Partizan iskoristiti ovu istorijsku priliku.

- Solskjerova ekipa ne igra na zavidnom nivou ove sezone i forma im je promenljiva, a čak se može reći da je u blagom padu. Verujem da možemo dobro da odigramo i iskoristimo njihovu krizu. Ako je ikad bila prava šansa da pobedimo tako veliki klub, to je onda ova i moramo je iskoristiti, pošto ne znam kad će nam se ponovo pružiti.

Luka Jović

EPA/Juanjo Martin

Luka Jović, Foto: EPA/Juanjo Martin

Razumem kritike, ali nije samo Jović loš

Poslednjih dana dosta kritika upućeno je na račun Luke Jovića zbog slabih partija u dresu madridskog kluba. - On je mlad igrač koji je tek došao u tako veliki klub i treba imati strpljenja kada je o Luki reč. Kao i svaki napadač, kad ne igrate dobro i ne postižete golove, na meti ste kritika navijača i štampe, što je normalno. Ja mu želim puno sreće. Ne igra samo on loše, nego je većina igrača u lošoj formi. On treba da radi i da u narednim utakmicama pokaže kvalitet zbog kog je doveden u Madrid, a golovi će doći - istakao je Mijatović.

Legendarni napadač neće prisustvovati utakmici.

- Na moju veliku žalost, neću biti u Beogradu, ali ću svakako gledati utakmicu i bodriti Partizan. Verujem u dobar ishod uz sjajnu atmosferu u Humskoj - zaključio je Mijatović.

BONUS VIDEO

Ostojić, štoper Partizana: Uz pun stadion do uspeha protiv Mančester junajteda