Premijer liga
EPA
Premijer liga

EPA

Premijer liga, Foto: EPA

Imate nedoumicu u sastavljanju ekipe za Fantazi? Mi smo tu da vam pomognemo. Pred 11. kolo Premijer lige na portalu alo.rs možete na pronađete TOP 5 predloga za promenu u sastavu za predstojeći vikend. Dakle, papir i olovku u ruke, krećemo!

1. Džejmi Vardi

Džejmi Vardi (Lester)

AP/Michael Regan

Džejmi Vardi (Lester), Foto: AP/Michael Regan

Krenimo od čoveka koji je na 10 utakmica Premijer lige postigao dva gola uz dve asistencije. Ne, Džejmi Vardi nije jeftina opcija, ali isplativa itekako jeste. Sa vrednošću od 10,3 Englez je neko od koga se konstantno očekuju poeni. Možda je pravo vreme da pronađete mesto za njega u vašem timu. U naredna 3 meča, Lester nema baš tako težak raspored (gostovanje poslednjeplasiranog Šefildu, pa igraju kod kuće sa Brajtonom i Evertonom). Sigurno da je "lisicama" nakon poraza od Fulama potrebna šok terapija, a ko će drugi da je donese nego upravo Vardi.

2. Rijad Marez

Rijad Marez

EPA-EFE/PETER POWELL EDITORIAL U

Rijad Marez, Foto: EPA-EFE/PETER POWELL EDITORIAL U

Alžirac je na prošlom meču protiv Barnlija postigao tri pogotka i došao do 21 poena, samo u 9. kolu što je bilo dovoljno da se nađe na našoj listi. Gvardiola ga je odmarao na meču Lige šampiona protiv Porta što znači da će se naći među 11 ovog vikenda protiv Fulama, a svi očekuju još jednu goleadu "građana". Naš predlog je da pokušate sa Marezom jer se sa fudbalerom u formi uvek isplati rizikovati. Zašto da ne pokušate i da mu stavite kapitensku traku.

3. Eduard Mendi

Eduard Mendi

AP

Eduard Mendi, Foto: AP

Jednom smo vam već rekli da nije pravo vreme za Mendija na golu, ali je sada došlo vreme da se povuče pravi potez i da se postavi Mendi među stative. Nijedan drugi golman u Engleskoj nije uspeo da skupi više "cleen sheetova" od Francuza od kako je ovaj debitovao u startnih 11. Ne morate se brinuti, Lampardu je Mendi sada postao neprikosnoven, a naredni meč protiv Lidsa već u najavi garantuje sačuvanu mrežu.

4. Džejms Vord Praus

Sautempton

EPA

Sautempton, Foto: EPA

Ako je neko iznenadio ove sezone sa sjajnim igrama, onda je to upravo mladi Vord Praus koji je konačno dočekao svojih "pet minuta" u Premijer ligi. Vezista Sautemptona postao je noćna mora za golmane, naročito iz slobodnih udaraca koji su savršeni. Takođe, ne treba zanemariti činjenicu da gotovo sve prekide upravo on izvodi što je dodatan plus, a takođe i primaljiva cena od svega 6,1 koja ga svrstava među jeftinije igrače ovog kalibra. Već je doneo 56 poena što je više od De Brujnea, Manea, Sterlinga... tako da je Vord Praus jednostavno "must have".

5. Wildcard

VAR Premijer liga

EPA Neil Hall

VAR Premijer liga, Foto: EPA Neil Hall

Prošli smo polovinu prvog dela sezone što je pravo vreme da obratimo pažnju i na "pomoć" koja nam je pružena. Sada ćemo pričati o "Valjdardu" koji vam donosi mogućnost da iznova sastavite čitavu ekipu. Međutim, da li je pravo vreme za tako nešto. Reći ćemo vam i zašto jeste, a i zašto nije.

Ova opcija je sada dobra iz razloga što ćete iskoristiti veliku pomoć, a već od 19. kola dobićete je ponovo (Wildcard se može koristiti po jednom u oba dela sezone). Međutim, ako do tada ne iskoristite sadašnji Wildcard, gubite ga u nastavku gde će vam ostati samo jedan, tako da nećete imati dve šanse za popravi već jednu.

Što se tiče negativne strane, bolje dva puta razmislite o aktiviranju Wildcarda. Zašto? Jednostavno, morate proceniti da li vam je tako nešto uopšte i potrebno. Ako ste baš omanuli i igrači koje ste na početku sezone izabrali vam nisu donili veliki broj poena, onda nema dileme - Wildcard je opcija za vas. Međutim, ako ste zadovoljnim bodovnim saldom, onda nema potrebe da rizikujete, ali svakako možete iskoristiti Wildcard i promeniti nekoliko igrača. Nekada velika promena ne znači boljitak.

PROČITAJTE JOŠ: