Bojan Knežević
Printscreen/Youtube/GNK Dinamo O
Bojan Knežević

Printscreen/Youtube/GNK Dinamo O

Bojan Knežević, Foto: Printscreen/Youtube/GNK Dinamo O

Ja sam Srbin s hrvatskim državljanstvom. Verujem da se isto izjašnjava i moj sin Bojan, koji će igrati za koga želi. Hrvatsku ili Srbiju - njegova je odluka.

Žarko Knežević, otac mladog veziste, koji je ustalasao dve komšijske države minulih dana, poručuje ovo u razgovoru za „Alo!“. Njegov 22-godišnji sin je, podsećamo, otkrio da je zvao neko iz FSS-a da zaigra za „orlove“, uprkos tome što je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije Hrvatske.

- Koju reprezentaciju će odabrati njegova je stvar, ne želim da se mešam. Znači, sve je na njemu. A to, šta bih ja voleo, zadržaću za sebe - počeo je priču za naš list Knežević senior.

Žarko nastavlja u jednom dahu:

- Rođen sam u Hrvatskoj, na popisu stanovništva izjasnio sam se kao Srbin s hrvatskim državljanstvom. Nema tu tajne. Mislim da se i moj sin izjasnio kao Srbin, naravno, s državljanstvom Hrvatske.

Ne obraćam pažnju na komentare „ubij“

Stariji Knežević se nada da će jednom doći kraj priči ko je ko na ovim prostorima.

- Doći će kraj prepucavanju ko je Srbin, ko je Hrvat. Što se tiče HNS-a, Dinama, Lokomotive, Bojan nema problema. Ali, ljudi kao ljudi, znaju da napišu svašta na internetu. Čitate komentare tipa „ubij“ i šta da kažete? Ali, to je grupica ljudi, na njih ne treba obraćati pažnju. Živim u Bjelovaru, apsolutno mi ništa nije rekao. Komšije mi se nisu obratile na tu temu, mi imamo poseban odnos. Ni Bojan nije imao nikakvih problema u Zagrebu - poručuje Žarko.

Iako je fudbaler Dinama trenutno na pozajmici zagrebačkoj Lokomotivi rekao da ne želi da diže tenziju i da se izvinjava svima koji se osećaju uvređenim, Žarko tvrdi da on nije otpisao Srbiju. Mada je tako delovalo...

- Koliko sam ga shvatio, Bojan je rekao da ne zna šta nosi budućnost. Hipotetički, ako ne bi igrao za Hrvatsku, a da pritom dobije poziv iz Srbije, zašto ne bi igrao? Tako isto i Albanac koji igra u Hrvatskoj, da dobije poziv iz Albanije, naravno da bi igrao za Albaniju. Bila bi tragedija da ne igra, a dobio je poziv. Nažalost, živimo u svetu kakvom živimo. To ne bi trebalo da ima veze ko se kako oseća.

Žarko Knežević za „Alo!“ potvrđuje da je bilo poziva iz FSS-a.

- Bojan je dobio telefonski poziv od nekoga iz fudbalskog saveza, ali ne želi da imenuje ko ga je zvao. Čak ni meni nije rekao. Ko je zvao - ne znam, ali znam zbog čega je zvao. Vreme će pokazati svoje, nema tu mudrovanja. Kroz godinu dana će biti pametniji, sve zavisi od njega...