Ilija Stolica
Alo Marko Metlas
Ilija Stolica

Alo Marko Metlas

Ilija Stolica, Foto: Alo Marko Metlas

Selektor mlade reprezentacije Srbije Ilija Stolica rekao je da je lepo to što je ostvarena pobeda na njegovom debiju, ali da je to tek početak.

Stolica je debitovao na klupi mlade reprezentacije Srbije pobedom u petak nad Bugarskom rezultatom 1:0, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ:

"Moj osećaj bio bi isti da smo izgubili ili pobedili, a da smo imali ovakav pristup kakav su igrači imali... Odnos, stav prema obavezama, sve se zaokružilo postizanjem gola i to radovanje je bilo simbol svega sto su oni uspeli da urade za kratko vreme, da se ujedine oko istog cilja. Lepa stvar je što je pobeda došla već u prvoj utakmici, ali smo svi svesni da je ovo samo početak i da nas čeka mnogo posla."

"Najbitnije je da smo temelj postavili kako treba. Ja se trudim da imperativ te vrste ne treba da postoji kod igrača, već da neke naše zahteve, a to je kvalitetna igra, ispunimo na terenu, a rezultat će doći", rekao je Stolica u Sofiji.

Ilija Stolica

Alo/Marko Metlas

Ilija Stolica, Foto: Alo/Marko Metlas

On je svestan da ima još mnogo posla.

"Meni je glavni cilj da igru, to jest nivo igre podignemo na taj nivo da ljudi počnu da dolaze da nas gledaju i da se i interesuju jer znaju da će reprezentacija uvek ići na to da nadigra protivnika. U toku same utakmice smo pričali da se vidi da deca pokušavaju da sprovedu sve što smo tri, četiri dana planirali i da će biti nagrađeni u nekom trenutku. Videlo se jasno na terenu da imamo stav kakav treba da ima jedna pobednička ekipa, nagrađeni smo na kraju, ali milsim da smo to i zaslužili".

On nema mogućnosti da se bori, sudeći po prva dva meča - izgubljeno je

AUTOR: B92/S.M. DATUM I VREME: 12.10.2019. 16:28 Sledeće sezone se mogu obrnuti stvari. Miloš Teodosić, Foto: Alo/Vladimir Marković Španski plejmejker Serhio Rodrigez nastavio je da dominira terenima u Evroligi i približio se Milošu Teodosiću po broju asistencija. Rodriges je u svojem 236.

"Kada sam gledao statistiku posle meča, video sam da su Bugari imali samo jedan udarac u okvir gola, i jedni i drugi smo imali po stativu, a mi šest šuteva u okvir gola, 12 ukupno, 69 odsto smo imali posed lopte, a oni 31, tako da su te razlike bile ogromne. Ti podaci nisu od suštinskog značaja za rezultat u fudbalu, ali se uklapaju u moju filozofiju i nastojanje da uvek budemo superiorni u odnosu na protivnika u svakom segmentu igre", kazao je Stolica.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije će narednu kvalifikacionu utakmicu igrati 15. oktobra protiv Poljske u Lođu.

BONUS VIDEO:

Izjava Aleksandra Mitrovića posle gola za pobedu Srbije protiv Paragvaja