Dejan Rambo Petković
Predrag Dedijer/RAS
Dejan Rambo Petković

Predrag Dedijer/RAS

Dejan Rambo Petković, Foto: Predrag Dedijer/RAS

Bivši jugoslovenski fudbalski internacionalac Dejan Rambo Petković rekao je da više žali zbog neučestvovanja na Evropskom prvenstvu 1992. godine u Švedskoj, nego na Svetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj.

Pročitajte još:

SUMNJALI SU DA NAVIJAM ZA ZVEZDU I IMAM ISTETOVIRAN GRB Ispovest golmana Partizana!

MEKGREGOR SIJA U ULOZI BIZNISMENA Njegov viski premašio cifru od milijardu dolara!

FANTASTIČAN NAČIN DA POTPIŠEŠ IGRAČA KOJI NAVIJA ZA NAJEVEĆEG RIVALA Novi Tadićev saigrač morao 100 puta da napiše "Ajaks je najbolji klub u Holandiji"! (FOTO + VIDEO)

Upitan da li je najveća rana u njegovoj karijeri jer nije pozvan '98. u Francusku, on je odgovorio da nije.

"Mnogo više žalim što sam 1992. bio u onom timu reprezentacije koji je Ivica Osim odveo na EP u Švedskoj, ali smo zbog sankcija izbačeni sa takmičenja nekoliko dana pre početka. Posle je to EP osvojia Danska koja se nije ni kvalifikovala jer je u grupi bila iza nas", istakao je Petković u intervjuu za list "Danas" u uskršnjem izdanju.

On je, međutim dodao da ipak ne vredi da žali ni zbog čega jer, kako je rekao, nije on bio u pitanju, niti je on mogao da odlučuje.

Dejan Rambo Petković

Alo!/V. Zogović

Dejan Rambo Petković, Foto: Alo!/V. Zogović

"Bilo je tu mnogo zakulisnih radnji i mislim da nema smisla da se ponovo vraćam na to 20 i više godina kasnije. Neki drugi ljudi su vukli konce, a ja očigledno nisam bio miljenik ili nisam bio podoban, šta god...", rekao je Petković.

Petković, koji nije dobio priliku da za reprezentaciju Jugoslavije (SRJ), kasnije Srbije i Crne Gore (SCG), igra na nekim važnijim takmičenjima, i zbog čega je bio predmet različitih kontroverznih priča i tumačenja, proslavio se igrama u Brazilu gde je tri puta proglašavan igračem godine, a proglašen je i počasnim građaninom Rio de Žaneira, gde je branio boje Flamenga, Vaska Da Game i Fluminensea.