Kup prijateljstva evropskih klubova
promo
Kup prijateljstva evropskih klubova

promo

Kup prijateljstva evropskih klubova, Foto: promo

Vojvodina je osvojila Kup prijateljstva evropskih klubova 2019 pošto je u finalu pobedila Partizan posle boljeg izvođenja jedanaesteraca – 0:0 (4:2).

U penal seriji, Cvetojević i Šimun su bili neprecizni kod crno-belih, dok su svi igrači Novosađana pogađali sa bele tačke.,

Vojvodina je tako po drugi put osvojila prestižni regionalni turnir, dok je Partizan drugu godinu zaredom izgubio finalnu utakmicu na penale.

PROČITAJTE JOŠ:

Slaviša Kokeza

Alo/Marko Metlaš

Sigurno da će Beograđani imati za čim da žale posle još jednog poraza u meču za trofej, posebno jer su bili bolji rival na terenu u ovom meču.

Stvorili su crno-beli nekoliko prilika za gol, a najbolju su imali pred kraj prvog poluvremena kada je Vujanović odlično šutirao, ali je golman Vojvodine Dražić fantastičnom intervencijom sačuvao svoj gol i još jednom pokazao o kakvom talentu je reč.

A, kada je isteklo regularnih 80 minuta, igrači Vojvodine su stupili na scenu i dokazali da su zaista majstori za jedanaesterce.

Podsetimo da su mladi Novosađani u četvrtfinalu realizovali svih pet penala i eliminisali Crvenu zvezdu, dok su danas ponovo bili bez greške sa bele tačke i savladali Partizan u meču za trofej.

 

Na drugoj strani Cvetojević i Šimun su bili neprecizni kod crno-belih, pošto su njihovi udarci završili visoko iznad prečke.

Za MVP-a turnira proglašen je golman Vojvodine Stefan Dražić, a isti igrač je takođe dobio nagradu i za najboljeg golmana turnira.

 

To je prvi put u istoriji takmičenja da jedan igrač osvoji dve od tri individualne nagrade. Nagrada za najboljeg strelca na Kupu prijateljstva 2019 pripala je napadaču Partizana Savu Arambašiću koji je završio turnir sa 3 postignuta gola.