Filip Mladenović
Alo/Marko Metlaš
Filip Mladenović

Alo/Marko Metlaš

Filip Mladenović, Foto: Alo/Marko Metlaš

Filip Mladenović se još pre nekoliko dana sve dogovorio sa čelnicima Legije iz Varšave, a večeras je potpisao trogodišnji ugovor sa najtrofejnijim poljskim klubom. Mladenović (28) je stigao u klub iz glavnog grada Poljske kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa čelnicima Lehije iz Gdanjska. Legija ga je i ranije zvala, ali je 28-godišnji levi bek tada odbio transfer zbog trenera Rikarda Sa Pinta, sa kojim je svojevremeno sarađivao u Crvenoj zvezdi.

Pošto je Portugalac pre godinu dana dobio otkaz (sad vodi Bragu), stekli su se svi uslovi da Mladenović, ipak, obuče Legijin dres i to pod komandom našeg trenera, Aleksandra Vukovića, koji je danas produžio ugovor. Legija će gotovo izvesno osvojiti titulu prvaka Poljske, i potencijalni je rival Crvene zvezde u kasnijim kolima kvalifikacija za Ligu šampiona. 

Mladenović, povremeni reprezentativac Srbije je tokom karijere igrao za Borac Čačak, Crvenu zvezdu, BATE Borisov, Keln, Standard iz Liježa i Lehiju, u kojoj je proveo dve i po sezone.