Aleksandar Mitrović
Tanjug/AP, Dave Thompson
Siti - Totenhem

Profimedia

Siti - Totenhem, Foto: Profimedia

Fudbaleri Mančester sitija nastavljaju marš ka odbrani titule u Premijer ligi. Oni su se "revanširali" Totenhemu zbog ispadanja iz Lige Šampiona, a pobednički gol je postignut već u petom minutu utakmice!

PROČITAJTE JOŠ:

SJAJNI LAJOVIĆ OSVETIO NOVAKA Srbin je u finalu Monte Karla, počistio Medvedeva i čeka Nadala! (FOTO)

PODRŠKA VUČIĆU! Čelnici Crvene zvezde prisustvovali su mitingu "Budućnost Srbije"

POSLE SE PITATE ZAŠTO IMAJU NAJBOLJE NAVIJAČE Ovaj potez Liverpula prema svojim fanovima je jedan od najšmekerskijih u istoriji fudbala! (FOTO)

 

Za razliku od meča u Ligi šampiona u sredu, na kojem je bilo čak sedam golova (4:3), sada je postignut samo jedan pogodak i to veoma rano, već u petom minutu!

Bernardo Silva je progirao Aguera, da bi ovaj izbegao ofsajd, a potom je glavom lukavo poslao loptu ka Fodenu, kojem nije bilo teško da sa par metara donese prednost "Građanima".

Sumnjiva situacija desila se u 58. minutu utakmice kada je pred golom "Građana" ,Voker igrao rukom u svom kaznenom prostoru ali se sudija Oliver nije oglasio.

Ovom situacijom najviše će biti nezadovljni navijači Liverpula zbog šampionske trke. Siti je zadržao prednost i nastavio da korača ka odbrani titule, ponovo su prvi na tabeli, sa bodom više od Liverpula.

Totenhem ostaje treći sa 67 bodova, 19 manje od današnjeg rivala, ali samo jedan više od Arsenala i Čelsija, tri od Mančester junajteda, s tim da "Tobdžije" i "Đavoli" imaju utakmicu manje.

Aleksandar Mitrović

Mark Kerton/PA via AP

Aleksandar Mitrović, Foto: Mark Kerton/PA via AP

Fulam je uspeo da zabeleži drugi uzastopni trijumf u engleskom šampionatu, a ovoga puta minimalna pobeda je zabeležena u Bornmautu.

Mitrović je realizovao penal koji je sam izborio za minimalnu pobedu Fulama u Bornmutu i tako zatresao mrežu prvi put od 29. januara.

Vest Hem je na domaćem terenu remizirao sa Lesterom 2:2. Domaćin je zasluženo stigao do vođstva u 37. minutu kada je strelac bio Mišal Antonio.

"Lisice" su uspele da izjednače rezultat preko Džejmija Vardija u 67. minutu.

Da bi Španac Lukas Perez, četiri minuta po ulasku u igru ponovo doveo svoj tim u vođstvo.

Lester je do boda stigao u samom finišu, Harvi Barns je uspeo da sačuva svoj tim poraza.

Votford je osvojio sva tri boda protiv već prežaljenog Hadersfilda u gostima rezultatom 2:1, a utakmicu je rešio maestralni Đerar Delofeu golovima u petom i 80. minutu igre.

Na meču između Vulverhemptona i Brajtona nije bilo pogodaka.

Subota

Mančester Siti - Totenhem 1:0 (1:0)
/Foden 5/

Bornmut - Fulam 0:1 (0:0)
/Mitrović 53/

Hadersfild - Votford 1:2 (0:1)
/Erne Grant 90+3 - Deulofeu 5, 81/

Vest Hem – Lester 2:2 (1:0)
/Antonio 37, Perez 82 – Vardi 67, Barns 90+2/

Vulverhempton - Brajton 0:0

Njukasl - Sautempton 3:1

/Perez 27, 31, 86. - Lemina 59./