Aleksandar Mitrović
Tanjug/AP, Dave Thompson
Aleksandar Mitrović

Tanjug/AP, Dave Thompson

Aleksandar Mitrović , Foto: Tanjug/AP, Dave Thompson

Aleksandar Mitrović, napadač Fulama, završio je drugi u izboru za igrača sezone kluba sa "Krejven Kotidža". Mitrović je imao nešto preko 14 posto glasova navijača, a ubedljivu pobedu odneo je defanzivac Kalum Čembers, momak koji je igrao na pozajmici iz Arsenala.

Treći u izboru bio je Holanđanin Rajan Babel sa 13 procenata glasalih.

S obzirom da je Fulam ispao iz Premijer lige, kao i da je imao ubedljivo najgoru odbranu u ligi, postavlja se pitanje ko je zaslužio poverenje navijača da veoma ubedljivo dobije laskavo priznanje.

Adem Ljajić, fudbaler Bešiktaša

Tanjug/AP, Lefteris Pitarakis

Na sajtu Fulama se ističe da je Čejmbers posle prekomande na mesto defanzivnog veznog zaigrao odlično i da je to glavni razlog njegovog izbora.

- Želim da uputim veliku zahvalnost svima i da poželim Fulamu uspešnu narednu sezonu. Bilo bi sjajn o videti vas uskoro ponovo u Premijer ligi - poručio je Čejmbers, koji je sa Arsenalom pod ugovorom do leta 2022. godine.

Mitrović je i ove sezone bio najbolji strelac Fulama, sa 11 golova i tri asistencije na 39 odigranih mečeva, ali mu je slabija forma u drugom delu sezone očigledno "odnela" ovo priznanje.