Mitrović napušta Fulam i seli se u klub čiji je menadžer legenda Mančester sitija
alo.rs
Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović, Foto: EPA

Pukla je ljubav, vreme je za rastanak! Aleksandar Mitrović će do kraja prelaznog roka napustiti Englesku i zaigraće za Anderleht kao pozajmljen igrač. Trener Anderlehta, Vensan Kompani, legendarni kapiten Mančester Sitija, želi Mitrovića i veruje da će on biti presudan "tas na vagi" u trci za titulu šampiona Belgije.

Na ruku Kompaniju ide što napadač Fulama ove sezone nije u prvom planu kod menadžera Skota Parkera. Mitrović je prošle sezone bio najbolji strelac Čempionšipa i jedan od najzaslužnijih igrača za povratak Fulama u Premijer ligu, ali od početka tekuće sezone postigao je tek dva gola na 13 odigranih mečeva.

Da padne još dalje od prvog plana kod Parkera, Mitrović je sam kriv. Srpski reprezentativac je za doček Nove godine prekršio pravila o karantinu što je naljutilo menadžera, a engleski mediji prenose da Fulam ne bi imao ništa protiv da Mitrović promeni klub.

Povratak u Belgiju omogućio bi Mitroviću da redovno igra, a navijačima Anderlehta dobro je poznat jer je od 2013. do 2015. godine postigao 36 golova na 69 utakmica za najtrofejniji belgijski klub. Fulam je u poslednje vreme pokazao interesovanje za nekadašnjeg napadača Kristal Palasa, Dvajta Gejla, a ukoliko se transfer ostvari ne bi bilo iznenađenje da Mitrović promeni sredinu. Nekadašnji napadač Partizana je bio blizu povratka u Anderleht 2018. godine, ali je u poslednji čas iz Njukasla prešao u Fulam. Mitrović je za londonski klub do sada odigrao 90 mečeva i postigao 39 golova.

PROČITAJTE JOŠ: