Mohamed Salah
EPA-EFE/PETER POWELL

 

Bajern

EPA,AP

Bajern, Foto: EPA,AP

Fudbaleri Liverpula i Bajerna odigrali su meč bez golova na "Enfildu" u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Engleski i nemački giganti se sastali su se prvi put u zvaničnim takmičarskim mečevima još od UEFA Superkupa 2001. kada su "redsi" slavili 3:2.

Očekivalo se da će biti daleko uzbudljivije i sa golovima, ali nije se to dogodilo, pa će pobednik dvomeča biti odlučen u revanšu koji je na programu 13. marta u Minhenu.

Jirgen Klop nije mogao da računa na kažnjenog Virdžila van Dajka te povređene Aleksa Okslejd-Čemberlena i Džoa Gomesa.

Jirgen Klop

EPA/Peter Powell

Jirgen Klop, Foto: EPA/Peter Powell

S druge strane, Niko Kovač u Englesku nije doveo suspendovanog Tomasa Milera, te poređene Džeroma Boatenga, Arijena Robena i Korentana Tolisoa.

Jasna je bila strategija Jirgana Klopa. Od prvog zvižduka sudije Đanluke Rokija, "crveni" su krenuli u žestok presing u pokušaju da štom pre dođu do lopte na polovini rivala, a tim, posle brze izmena pasova i kretnji igrača iza leđa poslednje linije Bajerna i do prilika.

S druge strane, Bajern se zadovoljio posedom, nešto sporijim akcijama, kako bi smirio intenzitet igre koji odgovara Liverpulu. I dobro su to Kovačevi izabranici radili u prvo polovini prvog poluvremena, ali je Liverpula uspeo da nametne svoj ritam i stvori prililan broj šansi.

Leo Mesi

AP

Leo Mesi, Foto: AP

Fudbaleri Olimpik Liona i Barselone odigrali su meč sa istim rezultatom.

Meč u Lionu donelo je sve osim golova – žestoku borbu, nadigravanje, jak ritam, gomilu šuteva.

Barsa je vršila žestok pritisak na odbranu Liona, "tukli" su Katalonci sa svih strana, osam puta u prvih 20 minuta (Dembele, Mesi, Dembele, Mesi, Rakitić, Rakitić, Mesi, Dembele), ali je lopta uglavnom išla pored gola, a ono što je išlo između stativa, branio je Antonio Lopeš.