ŠEF STRUKE CRNO-BELIH O AKTUELNOJ SITUACIJI Milošević obeležio godišnjicu na klupi Partizana na nesvakidašnji način

"Nema nam druge nego da poslušamo uputstva struke"

Savo Milošević
Savo Milošević , Foto: FK Partizan

Prošle godine, baš na današnji dan, 28. marta prošle godine, Savo Milošević je i zvanično predstavljen kao novi šef stručnog štaba Partizana. Milošević je na toj poziciji, kao potpuno neočekivano rešenje, nasledio Zorana Mirkovića koji je podneo ostavku. Za ovih godinu dana Milošević je osvojio Kup sa Partizanom, izborio plasman u Ligu Evrope, bio nadomak evropskog proleća, a može se pohvaliti i sa dve pobede nad Crvenom zvezdom, u tri odigrana meča.

Danas, kada je godišnjica njegovog dolaska na klupu Partizana, Milošević je, kao i većina građana, u izolaciji, kako bismo se svi zajedno što pre izborili sa pandemijom koronavirusa.

- Nikome nije prijatno u izolaciji, posebno ako smo naviknuti na brz način života. Međutim, kad se ovako nešto desi iznenada, nema nam druge nego da poslušamo uputstva struke i nadležnih organa. Srednja generacija kojoj pripadam možda sve lakše podnosi, jer smo prošli kroz izuzetno teška vremena. Imali smo rat u Bosni, bombardovanje, sankcije, SARS, svinjski grip, tako da smo svesni da i od goreg ima gore - rekao je u razgovoru za Informer Milošević.

Trener srpskog vicešampiona smatra da moramo biti ujedinjeni kako bismo što pre mogli ponovo da počnemo da živimo normalno.

- Ovo je vreme kad bi trebalo opet da se ujedinimo, pozovemo svoje bližnje, kad sretnemo komšije da ih pitamo kako su. Kad sve ovo prođe, a proći će, nadam se da će se ljudi više okrenuti jedni drugima i da će umesto telefonima i internetom komunicirati licem u lice. Zar ima nešto lepše nego kad možete da odete do vama dragih ljudi, odete sa decom u prirodu, na porodični ručak ili se vidite sa prijateljima - kaže Milošević.

Pre izolacije Milošević se osim fudbalom bavio i glumom. Slobodno vreme sad koristi da pogleda kvalitetne predstave ili filmove, kao i za čitanje knjiga, druženje sa decom i slično.

- Vreme provodim sa decom, poštujemo mere izolacije, čujemo se sa prijateljima, pogledamo neki film. Sad imam vremena i za čitanje, ima mnogo toga što bi trebalo pročitati. Prednost interneta koristim da pogledam predstave u Ateljeu 212 i drugim pozorištima. Počinje i festival filmova "Moj off", otvara ga film Romana Polanskog "Optužujem", a za ljubitelje fudbala, tu je i film o Maradoni - zaključio Milošević.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi