Vladan Milojević
AP
Crvena zvezda - Rabotnički, prijateljska utakmica, Foto: Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su i peti trijumf na zimskim pripremama, četvrti u Anataliji, pošto su na terenu hotelskog kompleksa "Regnum" savladali četvrtoplasirani tim makedonskog šampionata - Rabotnički sa 2:1 (1:1).

Možda i najslabije prvo poluvreme na pripremama Zvezde završeno je sa po jedinim golom u mreži oba rivala. Mogli su crveno-beli još jednom da kapituliraju, i to posle najstrože kazne, ali je golman Zoran Popović odbranio jedanaesterac. Rabotnički je ipak prvi došao do vodjstva, preko Blažeskog u 41, a izjednačio je Aleksa Vukanović tri minuta kasnije.
Ebisilio je u nastavku doneo prednost Crvenoj zvezdi u 55. minutu, što je bio je konačan rezultat utakmice.
Poslednji meč na pripremama u Antaliji crveno-beli igraju u petak protiv Maribora.

Trener Vladan Milojević je od početka izveo sledeći sastav:

Popović, Jevtović, Savić, Babić, Hajdin, Čaušić, Simić, Vukanović, Ebisilio, Joveljić, Pavkov, a igrali su još: Stojković, Jovančić, Jirka, Boaći, Milijaš.

- Utakmica gde smo hteli da damo šansu igračima koji su manje igrali. Želeo sam da im dam šezdesetak minuta u nogama. Rabotnički je ekipa s našeg podneblja, slični su nama i na kraju sam zadovoljan njihovom željom i zalaganjem. Dobro su trčali. Njima je sigurno bio motiv da igraju protiv nas. Teren je svakog dana sve lošiji, ali izdržaćemo. I ovih utakmica je važno da izadjemo živi i zdravi. Približava se početak prvenstva i važno mi je da nema povreda. Gobeljić ima istegnuće zadnje lože, sutra putuje u Beograd, tamo će imati adekvatnu terapiju - rekao je Milojević posle utakmice.