Vladan Milojević
AP
Vladan Milojević

AP

Vladan Milojević, Foto: AP

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je da je meč protiv Pari Sen Žermena u Beogradu prava poslastica na oproštaju od Lige šampiona i jedan od onih za koje se živi i u kojem njegovi fudbaleri treba da uživaju.

"Da smo mogli da biramo na kraju 2018. godine pred našim navijačima rivala svi bismo se slozili da dođe Pari Sen Žermen. Godina je bila jako uspešna i zato je veliko zadovoljstvo što igramo sa fenomenalnom ekipom. PSŽ je napravljen da osvoji Ligu šampiona, kao i Liverpul i Napoli, ali ne plašimo ga se, iako imamo respekt. Za ove utakmice se živi, novac ne može da ga kupi i treba da uživamo", rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

 

Kako kaže, ponosan je što njegov tim ima priliku da igra takvu utakmicu u Beogradu.

"Borićemo se do poslednjeg atoma snage, imamo obavezu prema navijačima. Oni su već prošli grupu ako bismo merili podršku, ali isto tako je važno da predstavimo Beograd na najbolji način kao domaćina. Da li navijači mogu da neutrališu kvalitet PSŽ-a? Ne znam, i oni su navikli da igraju pred punim tribinama".

Filip Stojković, PSŽ - Crvena zvezda

Tanjug/AP

Filip Stojković, PSŽ - Crvena zvezda, Foto: Tanjug/AP

Nastup u Ligi šampiona opisao je kao veliko iskustvo, govoreći da je Crvena zvezda sve bolja bila kako je takmičenje odmicalo.

"Meč u Parizu mi se nije svideo, ne zbog rezultata, već drugih stvari (poraz 6:1 prim. aut). Mnogo toga nije funkcionisalo tada, ali verujem da će sada biti mnogo bolje", dodao je Milojević i izneo citat čuvenog "Broja Jedan" iz stripa Alan Ford "Ako želiš da pobediš, ne smeš da izgubiš".

Kilijan Mbape

EPA/Sebastien Nogier

Kilijan Mbape, Foto: EPA/Sebastien Nogier

Crveno-beli imaju još samo teoretske šanse za ostanak u Evropi, odnosno mestu u Lige Evrope, pod uslovom da pobede PSŽ, a Liverpul izgubi od Napolija.

"Na svakoj utakmici idemo na pobedu, bez obzira na takmičenje.Tražiću od igrača da rade sve kao do sada i daju maksimum", naveo je Milojević, koji je naglasio da bi bilo "samoubistvo" gledati samo Nejmara pošto PSŽ ima mnogo kvalitetnih igrača.

Francuske novinare interesovalo je da Milojević prokomentariše istragu oko meča u Parizu i koliko su takvi navodi uticali na ekipu, ali su iz Crvene zvezde kratko poručili da je tema konferencije isključivo sutrašnja utakmica.

Napadač crveno-belih Mohamed El Fardu Ben, koji je počeo karijeru u Francuskoj, kaže da očekuje potpuno drugačiju utakmicu nego što je bila u Parizu.

"Imamo poštovanje prema PSŽ-u, kvalitetan je to tim. Neće biti isto kao prvi put kada smo igrali, mnogo smo jači na našem terenu i imamo šansu da pobedimo", poručio je strelac 16 golova ove sezone.

Utakmica 6. kola C grupe Lige šampiona između Crvene zvezde i Pari Sen Žermena igra se sutra na stadionu "Rajko Mitić" od 21 sat.

Komentari (1)

cale

10.12.2018 18:50

lepotan...