Vladan Milojević
Twitter/Al Ahli
Vladan Milojević

Twitter/Al Ahli

Vladan Milojević, Foto: Twitter/Al Ahli

Ala Hli Vladana Milojevića nije uspeo da se plasira u finale Kupa kralja. Ponovo je za Milojevića koban bio Al Nasr, trenutno najbolji tim u Saudijskoj Arabiji. Posle poraza u četvrtfinalu Lige šampiona Azije (0:2), klub iz Džede je poražen i u polufinalu Kupa. 

Al Nasr je slavio posle velikog preokreta, golovima u završnicama oba poluvremena. Sve je dobro počelo za Al Ahli. Sirijac Al Soma Omar, najbolji strelac kluba iz Džede, bio je strelac u 19. minutu. Za Al Ahli je 90 minuta na poziciji zadnjeg veznog igrao Ljubomir Fejsa, na terenu je bio i Marko Marin.

Preokret je najavljen u nadoknadi poluvremena. U trećem minutu nadoknade prvog dela Brazilac Petros iskoristio dodavanje Pitija i doneo gostima izjednačenje. Posle izgubljene lopte poslednjeg Milojevićevog novajlije, Samuela Ovusua na sredini terena, u 85. minutu je usledila munjevita kontra tima iz Rijada, najbolji igrač i strelac tima Hamdala vukao je loptu pored trojice igrača, kad je stvorio višak vratio je na penal, a na nju natrčao Piti i zakucao je pod prečku. Al Naser će u finalu Kupa kralja igrati protiv najvećeg kluba Saudijske Arabije, Al Hilala, koji je u drugom polufinalu rezultatom 2:0 savladao Abhu, pogocima Al Davsarija i Đovinka.

PROČITAJTE JOŠ: