Luka Milivojević
AP/Rui Vieira
Luka Milivojević

AP/Rui Vieira

Luka Milivojević, Foto: AP/Rui Vieira

Srpski fudbaler Luka Milovijević, kapiten Kristal Palasa, jedan je od samo trojice igrača koji su odigrali svaki minutu u 38 utakmica ove sezone u Premijer ligi.

PROČITAJTE JOŠ:

UVELIČALI OTVARANJE KLUBA NAVIJAČA! Marko Bulat podigao "Grobare" na noge, a onda se kapiteni Saša i Novica latili mikrofona i doveli atmosferu do usijanja! (VIDEO)

ŽESTOKO ISPROZIVAO ZVEZDU ZBOG TITULE! Pripadnicima crveno-bele džamahirije poručuje: "Smrt će vas kazniti, kradite još dok ste mladi!"

DŽABE VAM TITULA! Šampionu preti izbacivanje iz Lige šampiona, Gvardiola prekršio fer-plej!

Pored Milivojevića, ovim mogu da se pohvale još samo dva fudbalera - Ben Mi iz Barnlija i Konor Koadiju iz Vuleverhemptona.

Njih trojica su, jer se golmani ne računaju, ove sezone odigrali po svih 3.420 minuta u regularnim tokovima utakmica, a na tom podvigu čestitala im je službena stranica Premijeršipa, preneo je Index.hr.

Nagradu za najboljeg strelca u tek završenoj sezoni sa po 22 gola podelili su trojica igrača - Pjer Emerik Obamejang iz Arsenala i dvojac Liverpula Mohamed Salah i Sadio Mane.

Titulu je u poslednjem kolu odbranio Mančester Siti sa bodom prednosti ispred Liverpula.

Portal navodi da je to osmi put u istoriji Premijer lige da odluka o prvaku pada u poslednjem kolu, a u tri takva slucaja slavio je baš Mančester Siti - 2012, 2014. i 2019.

Siti i Liverpul ukupno su osvojili 195 bodova, što je najviše za vodeći dvojac u istoriji tog takmičenja.