Andreauš Milik
EPA Ciro Fusco
Andreauš Milik

EPA Ciro Fusco

Andreauš Milik, Foto: EPA Ciro Fusco

Mesecima unazad se zna da će se Napoli i Arkadijuš Milik "razvesti", a priča je konačno dobila epilog. Poljak će posle višemesečnog neigranja napustiti Napulj i zaigraće za Marselj, za početak na pozajmici do kraja sezone. Miliku će saigrač biti i Nemanja Radonjić, koji bi trebalo da mu "pakuje" golove.

Poljski napadač nije odigrao ni minut ove sezone jer ga Napolitanci nisu registrovali ni za jedno takmičenje, ali bez obzira na to Aurelio de Laurentis nije želeo da ga pusti tek tako. Pregovori sa francuskim velikanom trajali su nedeljama. Napoli je potraživao 15.000.000 i procente od iduće prodaje, Marselj nudio značajno manje. Na kraju, posao je sklopljen uz pomoć bonusa i ozbiljnog procenta od iduće prodaje.

Napoliju odmah ide 8.000.000 evra, plus 5.000.000 na osnovu osvojenih bodova Milikovog novog kluba. Kad ga bude prodao, Marselj će biti dužan da 30 odsto od te sume isplati Italijanima. Ali pre nego što sve ovo bude realizovano 26-godišnji Milik će formalnosti radi produžiti ugovor sa Napolijem do 2022, pošto mu aktuelni ističe za šest meseci, a Olimpik insistira na pozajmici pre otkupa, zbog finansijskog fer-pleja. Milik će zatim potpisati sa Olimpikom do 2025. godine za platu od 4.500.000 evra po sezoni.

PROČITAJTE JOŠ: