Mario Mandžukić
AP Alessandro Di Marco
Mario Mandžukić

AP Alessandro Di Marco

Mario Mandžukić, Foto: AP Alessandro Di Marco

Mario Mandžukić (34) nema klub već šest meseci, ali je i dalje na ceni. Bivši napadač Bajerna, Juventusa i madridskog Atletika je bio velika želja Milana, rivala Crvene zvezde u šesanestini finala Lige Evrope.

Torinski "Tutosport" tvrdi da je Milan uputio zvaničnu ponudu ali sa jasnim odrednicama da Zlatan Ibrahimović za sada ostaje prvi napadač i da bi mu ako prihvati bivpši hrvatski reprezentativac bio alternativa.

Mandžukić jeste postao prvi pik sportskog direktora Paola Maldinija, ispred Leonarda Pavoletija (Kaljari) i Đanluke Skamake (Đenove), ali isto tako Hrvat ima finansijski bolju ponudu Bešiktaša. Turci su spremni da mu daju duži ugovor i status zvezde.

Uprava Milana inače pregovara i sa agentom Hakana Čalhanoglua oko produžetka saradnje, a na meti su vezista Suali Meite (Torino) i Mohamed Simakan, štoper Strazbura. Milan mora da se pojača na pozicijama štopera, veziste i napadača ako želi da izdrži trku za vrh tabele Serije A, ali i da napravi nešto u Ligi Evrope, preko koje takođe može do Lige šampiona, ako je osvoji.

PROČITAJTE JOŠ: