Zlatan Ibrahimović, AC Milan
AP/Antonio Calanni
Zlatan Ibrahimović, AC Milan

AP/Antonio Calanni

Zlatan Ibrahimović, AC Milan, Foto: AP/Antonio Calanni

Juventus je vodio 2:0 u Milanu i imao otvoren put ka plus deset u odnosu na Lacio, ali je na kraju izgubio (2:4) i ostao na "samo" plus sedam u odnosu na rimski klub.

Torinski velikan je na San Siru poveo u 47. minutu golom Adrijena Rabioa, a prednost je udvostručio Kristijano Ronaldo u 53. minutu. Posle toga Milan je za pet minuta postigao tri gola i preokrenuo. Prvo je strelac bio Zlatan Ibrahimović iz penala u 62. minutu, Frank Kesi je bio strelac u 66. minutu, a minut kasnije vođstvo "roso-nerima" doneo je Rafael Leao. Konačan rezultat postavio je Ante Rebić golom u 80. minutu.

Leće je slavilo protiv Lacija. Prvi gol na utakmici postignut je u drugom minutu kada je mrežu zatresao igrač Lečea Marko Mankosu, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog igranja rukom. Lacio je posle toga poveo, u petom minutu golom Felipea Kajseda, a izjednačio je Kuma Babakar u 30. minutu. Fudbaler Lećea Mankosu imao je priliku da dovede svoj tim u vođstvo, ali je u petom minutu nadoknade prvog poluvremena promašio penal. U 47. minutu pobedonosni pogodak za domaće postigao je Fabio Lučoni. U trećem minutu nadoknade vremena Lacio je ostao sa desetoricom, pošto je crveni karton dobio Patrik. Sergej Milinković Savić je odigrao drugo poluvreme u dresu Lacija.

PROČITAJTE JOŠ: