Predrag Mijatović
Alo/Vladimir Marković
Predrag Mijatović

Alo/Vladimir Marković

Predrag Mijatović, Foto: Alo/Vladimir Marković

Predrag Mijatović, bivši fudbaler i sportski direktor Reala, nije oduševljen idejom o formiranju evropske Superlige. O tom projektu navodno su razgovarali Florentino Perez, prvi čovek Real Madrida, i Đani Infantino, predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA). Ideja je da najveći evropski klubovi napuste Ligu šampiona i formiraju svoje zatvoreno takmičenje. To bi bili najbolji timovi lige petice, a Perez čak ide i korak dalje, po pisanju "The New York Times", i zalaže se da ekipe istupe i iz nacionalnih šampionata.

"Protiv sam ideje o formiranju Superlige. Svi imamo pravo da bodrimo svoje klubove, prvo u domaćem prvenstvu, pa na kraju i u elitnom fudbalskom kupu. Ovo nije takmičenje samo za velike ekipe. Uostalom, sadašnji sistem Lige šampiona je fenomenalan", rekao nam je Predrag Mijatović u Zagrebu, posle predstavljanja Aleksandera Čeferina, predsednika UEFA, za novog ambasadora Sportskih igara mladih.

Mijatović će u društvu Čeferina, Davora Šukera, predsednika Fudbalskog saveza Hrvatske, legendarnog Miroslava - Ćire Blaževića, gledati meč Lige šampiona između Dinama i Mančester Sitija. Dinamo želi da nastavi svoju evropsku priču u elitnom rangu,i za to će mu trebati i dobar rezultat iz meča Šahtjor - Atalanta.

"Važan meč za Dinamo... Razlika u budžetima je ogromna, ali ima i nešto što se zove motiv, a domaćin će biti motivisan "150 odsto". Fudbal zato i jeste čarobna igra, jer ne pobeđuje uvek onaj koji na papiru više vredi", rekao je Mijatović.