Siniša Mihajlović
Profimedia
Siniša Mihajlović

Profimedia

Siniša Mihajlović, Foto: Profimedia

Siniša Mihajlović i Dejan Stanković su veliki prijatelji. Put ih je zajednički vodio kroz Rim i Milano u dresovima Lacija i Intera sa kojima su osvojili mnogo trofeja.

Mihajlović je Stankoviću od početka njegove internacionalne karijere u italijanskoj Seriji A bio poput mentora, ne samo u fudbalskom već i svakom drugom smislu. Sa druge strane, Stanković to nikada nije zaboravio i prema Mihajloviću gaji posebno poštovanje.

Dejan Stanković i Siniša Mihajlović na fudbalskom kampu

Promo

Dejan Stanković i Siniša Mihajlović na fudbalskom kampu, Foto: Promo

Zbog svega navedenog, nije postojala ni trunka sumnje da će Siniša Mihajlović ovog leta doći na Zlatibor i podržati Stankovićev fudbalski kamp Deki5.

Uz aplauz i veliko oduševljenje 120 polaznika treće smene kampa Deki5 dočekali su Mihajlovića na terenu koji im je podelio dragocene savete iz igračkog, ali i trenerskog ugla.

Dejan Stanković i Siniša Mihajlović na fudbalskom kampu

Promo

Dejan Stanković i Siniša Mihajlović na fudbalskom kampu, Foto: Promo

 Mihajlović je istakao zadovoljstvo dolaskom na Zlatibor, a potom izneo neke zanimljive činjenice iz dugogodišnjeg prijateljstva sa Stankovićem:

- Imao je 19 godina kada je došao u Lacio. Deki je bio veliki fudbaler, sjajan je kao čovek i moj je odličan prijatelj. Kao brat mi je, iako on mene zove ćale što nije neki kompliment za mene, jer to znači da sam mnogo matoriji od njega - uz osmeh je rekao Mihajlović i poto dodao:

 - Nema sumnje da ovu decu Dejan može da nauči mnogo stvari, o prefesionalizmu, treningu, ponašanju, poštovanju saigrača i protivnika... Velika je stvar za sve njih što imaju priliku da rade i budu svaki dan u kontaktu sa takvim igračem koji je osvojio veliki broj torofeja i koji je bio primer svima. To može da bude samo pozitivno za svu decu.