Fudbaleri Srbije
EPA
Fudbaleri Srbije

EPA

Fudbaleri Srbije, Foto: EPA

Jedan od najvećih boraca u ekipi, najbolji golgeter u timu - Aleksandar Mitrović! Predvodiće napad „orlova” u subotnjem (20.45) meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Portugala, a fudbalski navijači u Srbiji spremni su da otpevaju onu sada već čuvenu obradu hita iz devedesetih godina „Freed From Desire“, koja u izvođenju navijača Njukasla glasi „Mitro's on Fire“.

Biće uspeh cele nacije ako odemo na Evropsko prvenstvo! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ Miloš Dreković DATUM I VREME: 04.09.2019. 20:44 Srbiju očekuju mečevi protiv Portugalije i Luksemburga. Ljubiša Tumbaković, Foto: Alo foto: Vladimir Markovic Početak septembra svake godine donosi nam mnogo reprezentativnih uzbuđenja.

Za „Sport plus“ kaže da ga je obradovao povratak prijatelja i saigrača Luke Milivojevića u nacionalni tim, a govorio je još i o privrženosti Fulamu.

Lična karta

Ime i prezime: Aleksandar Mitrović

Datum rođenja: 16. septembar 1994. godine

Mesto rođenja: Smederevo

Debi za A reprezentaciju: 2013. (Belgija-Srbija 2:1)

Trofeji i priznanja: Šampion Srbije (Partizan, 2013), šampion Evrope (Srbija, U19) šampion Belgije (Anderleht, 2014), najbolji strelac lige (Anderleht, 2015), „Zlatna lopta“ FSS (Srbija, 2018). Klubovi: Teleoptik (26/7), Partizan (42/18), Njukasl (72/17), Anderleht (90/44), Fulam (65/28).

*u zagradi su mečevi/golovi

- Uvek je lepo igrati za reprezentaciju. Velika čast, pre svega. Atmosfera je nikad bolja, igramo veliku utakmicu, protiv šampiona Evrope i osvajača Lige nacija, imamo novog selektora, neki igrači su se vratili posle dosta vremena, sve su to razlozi koji utiču na sjajnu atmosferu. Ovo je najbolje što fudbalska Srbija ima. Baš smo euforični i jedva čekamo utakmicu. Živimo za ovakve mečeve, ja se vodim onom starom izrekom koju su mi treneri govorili kada sam bio mlađi: „Velike utakmice stvaraju velike igrače“ - počinje priču Aleksandar Mitrović za naš magazin.

Luka Milivojević: Portugal nam stiže u nezgodnom trenutku!

AUTOR: Tanjug / S.I. DATUM I VREME: 04.09.2019. 10:39 - 04.09.2019. 11:18 Srbija u subotu čeka Portugalce na stadionu "Rajko Mitić", a tri dana kasnije igra u Luksemburgu. Luka Milivojević, Foto: ALO Foto: Marko Metlas Povratnik u fudbalsku reprezentaciju Srbije Luka Milivojević, pred meč kvalifikacija za EURO 2020 protiv Porrtugalije u Beogradu, rekao je da im rival dolazi u nezgodnom trenutku, ali da se nada pozitivnom rezultatu.

Samouvereno nastavlja:

 - Cilj je šest bodova. Pogotovo što protiv Portugala igramo pred našim navijačima. Naš kvalitet nam daje za pravo da tako razmišljamo. Normalno je što u subotu idemo na pobedu, dok bi protiv Luksemburga bila velika šteta da ne osvojimo tri boda. Verujem u oba trijumfa.

Mitrović

Profimedia

Mitrović, Foto: Profimedia

„Orlovi“ kao da „pomalo zavide“ Crvenoj zvezdi i Partizanu zbog atmosfere na „Marakani“ i u Humskoj, odnosno činjenice da imaju istinski vetar u leđa zbog podrške s tribina.

Sada imamo super selektora! Od košarkaša očekuje plasman u finale!

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 03.09.2019. 08:49 Zvezdina legenda Dragan Stojković godinama radi kao šef struke Gvangžua R&F. Dragan Stojković Piksi, Foto: Profimedia Izveštači mnogobrojnih srpskih medija sa Mundobasketa u Kini iskoristili su priliku da se vide, popričaju, zabeleže utiske sportskih radnika u toj zemlji.

- Publika bi trebalo da bude naš 12. Igrač. Posebno na utakmicama na domaćem terenu. Mnogo bi nam olakšala posao. Znamo koliko je teško igrati na „Marakani“, koliko Crvena zvezde godinama koristi tu atmosferu. Nadam se da ćemo i mi imati podršku na subotnjem meču - kaže sjajni fudbaler.

Ne zanimaju me štoperi

Portugala Fernando Santoš, selektor Portugala, imaće problem da nađe zamenu za čuvenog defanzivca Pepea, pa će u subotnjem meču na „Marakani“ štoper Lila, Fonte, imati zadatak da zaustavi Aleksandra Mitrovića.

- Ma šta ima da gledam i analiziram njihove štopere… Već sam igrao protiv njih. Kvalitetni su, čim igraju za reprezentaciju, neće biti lako, ali sam spreman za njih - poručuje srpski golgeter.

 Zbog pogodaka i požrtvovanosti, jedan je od miljenika navijača Srbije.

- Igram za nacionalni tim Srbije i to gde ću proslaviti gol mi uopšte nije bitno. Poslednjih godina je postao problem to što ljudi dele reprezentativce po tome gde su igrali. U Zvezdu, Partizanu, Vojvodini - apsolutno je nevažno. Mi smo u službi Srbije - i igrači, i navijači. Krajnji cilj mora biti uspeh naše zemlje, a ne ko je dao gol ili nešto treće. Jesam partizanovac, volim crno-bele celog života, ali isto tako poštujem Zvezdine fudbalere, navijače, imam mnogo prijatelja koji su igrali na „Marakani“ i pristalice su tog kluba. Svi treba da se podredimo Srbiji, mislim da bi i oni najvatreniji tako trebalo da razmišljaju, iako postoji veliko rivalstvo. Evo, za početak, neka se to rivalstvo smanji makar kada igramo u našoj zemlji - dodaje Aleksandar Mitrović.

Na „Marakani" mašina od 755 miliona evra!

Portugal, šampion Evrope iz 2016., Foto: Profimedia Grupa B 1. kolo - 22. mart: Portugal-Ukrajina 0:0, Luksemburg-Litvanija 2:1. 2. kolo - 25. mart: Portugal-Srbija 1:1, Luksemburg-Ukrajina 1:2. 3. kolo - 7. jun: Ukrajina-Srbija 5:0, Litvanija-Luksenburg 1:1. 4. kolo - 10. jun: Ukrajina-Luksemburg 1:1, Srbija-Litvanija 4:1. 5. kolo - 7.

Srbija će u odnosu na prethodne četiri utakmice u kvalifikacijama za EVRO 2020 godine biti jača za Luku Milivojevića, kapitena Kristal Palasa, i Matiju Nastasića, stopera Šalkea.

Mitrović i Milivojević

Profimedia

Mitrović i Milivojević, Foto: Profimedia

- Naravno da su mi nedostajali. S Lukom se poznajem mnogo godina. Znamo svi šta on znači na terenu i koliki kvalitet donosi. Tvrdim da je veliki patriota i znam koliko voli svoju zemlju.

PROČITAJTE JOŠ:

Bilo mu je mnogo teško kada nije igrao za reprezentaciju, desile su se neke stvari o kojima ne želim da govorim. Najbitnije je da su se oni sada vratili, što sve nas u ekipi čini srećnim i zadovoljnim - kaže centarfor Fulama i jedan od najboljih igrača engleskog Čempionšipa.

Dva gola i pobeda - idealan scenario

Strelac 25 golova za „orlove“ ne sme da se zakune da će zatresti mrežu Ruija Patrisija

. - Nadam se golu, verujem u to. Najbitnije je da odigramo dobro i ostvarimo pozitivan rezultat, a kada bi našoj pobedi doprineo i moj gol, ili možda dva, bilo bi idealno. Ako i ne bude tako, samo je važno da uzmemo tri boda i bićemo zadovoljni - jasan je Mitar.

Govoreći o klubu sa „Krejven kotidža“, stiče se utisak da našeg asa moderni fudbal nije uzeo pod svoje.

- Imao sam dosta ponuda iz Premijer lige i ostalih evropskih liga, ali mi nije žao što sam ostao u Fulamu. Srećan sam na „Krejven kotidžu“, kao i moja porodica, što mi je veoma važno. Dajem golove, liga je vrlo kvalitetna, možda fizički i jača od Premijer lige. U rasporedu je 46 utakmica, igram često i srećan sam. U klubu me vole i poštuju, dali su koliko su mogli. Nisam od onih koji beže od problema. Znaju to i ovi iz Njukasla. Nisam osetio potrebu da odem iz Fulama. Želim da se borim sa ekipom da se vratimo u Premijer ligu. Tako sam naučen od malih nogu, još u Partizanu, da volim klub, da ga poštujem i budem privržen. Bio sam u Fulamu kada je sve išlo kao po loju i nije u redu da napustim ekipu kada lađe malo potonu - završio je Aleksandar Mitrović.

BONUS VIDEO:

Gost ALO: Selektor Ljubiša Tumbaković o šansama za plasman na EP!