Mesi i Kuman
AP/Joan Monfort
Mesi i Kuman

AP/Joan Monfort

Mesi i Kuman, Foto: AP/Joan Monfort

Posledice snažnog zemljotresa koji je tada zatresao "Kamp Nou" i dalje se osećaju, pa je potez Argentinca, koji je istakao da zbog ljubavi prema "Blaugrani" nikada ne bi mogao da pravdu potražuje na sudu, pokrenuo lavinu događaja koji bi mogli da donesu velike promene

Predsednik Đosep Marija Bartomeu je prvo, prema igračevim rečima, prevario Mesija prilikom pregovora o odlasku, a onda znajući da kupac mora da aktivira otkupnu klauzulu od 700.000.000 evra, insistirao na odbijanju bilo kakve ponude.

Katalonci nisu zadovoljni radom čelnika u poslednjih nekoliko godina jer je lošom transfer politikom, prevelikim zaduživanjem, pogrešnim potezima i sakrivanjem istih, gigant ostao bez pravog i šampionskog projekta.

Kako je Barselona jedan od retkih klubova čiji su vlasnici navijači, postoji mogućnost zakazivanja prevremenih izbora, ukoliko se skupi određen broj potpisa, njih 16.500. Rok je istekao u četvrtak u podne, kada je pokret saopštio da je sakupio 16.521 potpis.

Time je napravljen veliki korak ka promenama na čelu kluba i spisak potpisa će u 18 časova biti predstavljen u klubu, kako bi prošao provere i konačnu validaciju.

Leo Mesi

AP/Alvaro Barrientos

Leo Mesi, Foto: AP/Alvaro Barrientos

Ukoliko potpisi budu potvrđeni, a iz pokreta veruju da će ih na kraju biti preko 18.000, sledi glasanje. Ako dve trećine članova bude za tu opciju, uprava pada i zakazuju se novi izbori.

Kandidati za novog predsednika trebalo bi da budu Viktor Font, Đordi Fare, Luis Fernandes i bivši prvi čovek Đoan Laporta.

Mnogima od njih cilj je da se promeni transfer politika, da se klub vrati svojim vrednostima i igračima iz legendarne La Masije, kao i da se na mesto trenera postavi čuveni vezista Ćavi Ernandes, koji "zanat peče" u Kataru.

Mesijeva sudbina još nije poznata, ali prema navodima ljudima koji su bliski Argentincu, on će razmisliti o ostanku ukoliko se promeni rukovodstvo Barselone.

U međuvremenu, osim činjenice da su za Ivana Rakitića i Artura Vidala dobili "smešan" iznos, stigao je novi problem jer, zbog nerazjašnjenih okolnosti sa prethodnim trenerom Kikeom Setijenom, novi šef stručnog štaba Ronald Kuman još neko vreme neće moći da vodi ekipu.

PROČITAJTE JOŠ: