Leo Mesi
AP
Leo Mesi

AP

Leo Mesi, Foto: AP

„Mesi, Mesi, Mesi!“. Argentinac je još jednom (skoro) sam pobedio rivala Barselone i dobio ovacije koje su poput grmljavine parale nebo nad stadionom. Samo, ovog puta, mađioničar je opčinio stadion Betisa!

PROČITAJTE JOŠ:

 

MESIJEVE MUŠTERIJE

(pobede u dresu Barse)

Sevilja 28

Bilbao 24

Atletiko M. 22

Espanjol 22

Real M. 19

Fudbalski svet evo već petnaestu godinu uživa u delima na zelenom platnu oslikanom nogama umetnika iz Rozarija, ali takvo oduševljenje, kao preksinoć u Sevilji, nikad ranije nije video. Ni sam Mesi, veli, nije to doživeo. Uprkos tome što je Betisu naslikao het-trik za ubedljiv poraz (1:4).

MESI OVE SEZONE

37 utakmica

39 golova

21 asistencija

 - Zahvalan sam navijačima na reakciji. Ne sećam se da sam dobio takve ovacije. Nikad nisam doživeo ovakvu noć - rekao je Mesi povodom aplauza punog (domaćeg) gledališta na stadionu „Benito Viljamarin“.

Golovima u 18, 45. i 85. (Suarez je bio strelac trećeg po redu, u 63) Mesi je doneo značajnu pobedu Barseloni u odbrani šampionskog trona. Ujedno, to je bio 15. trijumf Katalonaca s Leom u timu nad zeleno-belima. Više od Betisa pobeđivani su Viljareal, Valensija, Real, Atletiko... a najviše Sevilja - 28 puta. Čak 84 tima su pala pred Barsom kad je na terenu bio magični Argentinac, a samo jedan je uspeo da odoli!

SEZONA 2018/19.

(golovi+asistencije)

1. Mesi (Barselona) 60

2. Ronaldo (Juventus) 36

3. Sterling (Man. siti) 35

4. Benzema (Real M) 31

5. Salah (Liverpul) 28

 U jesen 2004, 11 dana pošto je debitovao za klub čiji je sad kapiten, Mesi je odigrao 73 minuta u meču Kupa kralja protiv Grameneta. I, zajedno sa saigračima Larsonom, Žilijem, Ćavijem, Inijestom, kapitenom Pujolom i ostalima, doživeo poraz - 1:0!

PREPORUČUJEMO I OVO:

Tada trećeligaš, maleni katalonski klub ostvario je podvig za istoriju zaustavljanjem giganta s „Kamp noua“, aktuelnog prvaka. Ne sluteći tada, 27. oktobra 2004, da će ostati zapisan u toj istoj istoriji kao jedini kojeg Lionel Mesi nije pobedio. I nikad neće, jer Gramenet je sada član Druge lige Katalonije (šest nacionalni rang).