Mesi, Čakir
Twitter printscreen
Mesi, Čakir, Foto: Twitter printscreen

Najbolji argentinski fudbaler Lionel Mesi pogurao je Barselonu ka četvrtfinalu Lige šampiona, solo akcijom i golom je doneo 2:0 protiv Napolija, na kraju za sigurnih 3:1, ali navijačima je osim sjajne role lidera Katalonaca, još jedan detalj zapao za oko.

Posle utakmice se pojavio snimak na kome se jasno vidi da Argentinac ne želi da se rukuje sa glavnim sudijom Cunejtom Čakirom neposredno posle meča, odbio je da da pruži ruku Turčinu, iako tokom meča nije bilo previše razloga da bude ljud na arbitra.

Bilo je onih koji su "vratili film" na prethodno viđenje Čakira i Mesija iz 2018. godine sa Mundijala u Rusiji, kada je upravo Turčin sudio meč odluke za prolaz u osminu finala između Argentine i Nigerije. Tada je nije svirao penal za Gaučose, čak je pad Maskerana nazvao smešnim, čime je izazvao gnev Južnoamerikanaca i Mesija koji od tog meča ne može da smisli Čakira. Argentina je jedva prošla, ali gnev prema turskom sudiji ne jenjava.

Pre svega argentinski navijači su ubeđeni da je Mesi zato odbio da pruži ruku Čakiru i da ga je upravo na taj momenat iz Rusije preteći podsetio na kraju meča sa Napolijem.

PROČITAJTE JOŠ: