Lionel Mesi
Profimedia
Saša Klještan

Profimedia

Saša Klještan izgleda kao stariji Mesijev brat, Foto: Profimedia

Lionel Mesi ima dvojicu starije braće, a mogao bi da ima i trećeg. I to Srbina! Samo još da ga prizna...

Šalu na stranu, čarobnjak u kopačkama i dalje će biti Rodrigov i Matijasov slavni brat, kao i Marijin, međutim, Saša Klještan toliko liči na Lea da komotno može da se provlači kao njegov najbliži srodnik. Da se ovaj američki fudbaler, od oca Slavka, bosanskog Srbina iz Sarajeva, onomad prilikom vraćanja u zemlju rođenja posle petogodišnjeg igranja za Anderleht pojavio bez brčića i bradice, u Njujorku bi zaista pomislili da su doveli Mesija. Glavom, ali bez brade, koju Argentinac te 2015. nije nosio.

Lionel Mesi

Profimedia

Lionel Mesi, Foto: Profimedia

Klještan (34), nekadašnji saigrač Laneta Jovanovića u belgijskom velikanu, u smiraju karijere (od 2018) nosi dres Orlanda. I dalje fura isti imidž koji mu, ipak, možda negde otvori vrata kao bratu Barsine najsjajnije zvezde.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbin i Argentinac nisu jedini dvojac u svetu fudbala u kojem liče jedan na drugoga, kao da ih je ista majka rodila. Primera radi, pogledajte Marvina Hica i Jana Zomera. Obojica golmani, obojica brane u Borusiji (15 meseci stariji Hic za onu iz Dortmunda, a Zomer iz Menhengladbaha), obojica Švajcarci! Ma kao da su braća. Kada bi se zamenili, mnogi navijači na tribinama „Vestfalena“ i „Borusija parka“ to ne bi ni primetili.

Mark-Andre ter Štegen

Profimedia

Mark-Andre ter Štegen, Foto: Profimedia

A šta tek reći za Bekima Balaja i Mark-Andrea Ter-Štegena? Jes' da je prvi Albanac (špic Šturma), a drugi Nemac na golu Barselone, ali njihova sličnost kao da nije slučajna. Možda zapravo odlični golman tako dobro barata loptom, kao da je napadač.

Bekim Balaj

Profimedia

Bekim Balaj, Foto: Profimedia

Ništa manje zapanjujući utisak ne odaju fotografije Matsa Humelsa i Osvalda Alanisa. I sami svesni koliko liče, dvojica štopera (Dortmunda i Gvadalahare) šalila su se na svoj račun na društvenim mrežama. Da Nemac nije stariji samo 90 dana od Meksikanca, mogli da prođu kao braća. Kao i Holanđanin Klas-Jan Huntelar (36) i Norvežanin Rune Almening Jarštajn (35) ili Italijan Salvatore Sirigu (32) i Španac Visente Ibora (31). Ili...

BONUS VIDEO:

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana