Mesi i Ronaldo
AP/Joan Monfort
Kristijano Ronald Lionel Mesi

Tanjug

Kristijano Ronald Lionel Mesi, Foto: Tanjug

Nekadašnji predsednik Barselone Đoan Laporta kaže da je svojevremeno odbio priliku da dovede Kristijana Ronalda, ali i neke unosne ponude za Lionela Mesija. Laporta kaže da je Inter probao 2006. godine da angažuje “ikonu” Barselone i da “blaugrana” tu ponudu nije prihvatila. Tih godina su "neroazuri" počeli da dominiraju posle afere “Kalčopoli” i sve je zaključeno titulom prvaka Evrope 2010. godine.

- Real nikad nije uputio ponudu ali smo primili jednu neverovatnu od Intera. Vredela je skoro koliko i otkupna klauzula. Odbili smo i nismo se predomislili ni kada su dali još veću - rekao je Laporta za El Largero.

Otkupna klauzula za Argentinca koji je u tom trenutku bio u meteorskom usponu iznosila je 145 miliona evra, a Katalonci su ga zadržali tako što su je povećali za još 90 miliona. Međutim, ono što je jednako zanimljivo je i činjenica da je Barselona pre Mančester junajted mogla da dovede još jednu veliku zvezdu svetskog fudbala – Kristijana Ronalda.

- Baš tad je trebalo da dovedemo Ronaldinja i Rafu Markeza. Menadžer meksičkog defanzivca je ponudio da potpišemo i igrača koji se zove Kristijano Ronaldo. Igrao je za Sporting u to vreme. Rekao nam je "već sam ga prodao Mančester Junajtedu za 19 miliona, ali ako vi ponudite 17 daćemo ga vama". Odbili smo ponudu jer smo već doveli Ronaldinja i nemamo zbog čega da žalimo - priseća se Laporta.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: