Mančesterski derbi
AP/Jon Super
Mančesterski derbi

AP/Jon Super

Mančesterski derbi, Foto: AP/Jon Super

Gradski derbi je uvek nešto posebno. Pobeda ne donosi obična tri boda, već donosi specifičan osećaj ponosa i sreće, zbog se nje drugačije živi narednih dana.

Siti je posle 14 kola čak 11 koraka iza vodećeg Liverpula, dok je Junajted bliži zoni ispadanja nego vrhu. Zato "gori" i "građanima" i "đavolima"...

Od poslednjih pet duela na "Etihadu" po dva puta su slavili i domaći i gosti uz jedan remi. Na poslednjih 10 međusobnih susreta u svim takmičenjima, i Siti i Junajted imaju po četiri trijumfa. Ipak je to sudar gradskih rivala u kojem je teško predvideti ishod i zato je možda najbolje gađati golove - kvota je 2.11 na GG&3+.

Ole Gunar Solskjer

EPA/Peter Powell

Ole Gunar Solskjer, Foto: EPA/Peter Powell

Mnogo zanimljivih igara je u ponudi, na koje ste već navikli, kako biste što zanimljivije pratili sudar iz plavog dela Mančestera. Ko bi mogao da bude junak, a ko tragičar? Kladite se koliko će golova pojedinačno postići aduti Pepa Gvardiole ili Olea Gunara Solskjera.

Da li Junajted može da rasprši snove "građana" o odbrani trona? Ako na kraju na semaforu osvane rezultat 0:1, 0:2 ili 1:2, i upravo se ta igra nađe na vašem tiketu, računajte na kvotu 12! U prilog tome govori i činjenica da Junajted ove sezone ne gubi od timova koji su prošlu sezonu završili u top 6 na tabeli, ima po dve pobede i remija.

Sa druge strane, Siti je dobio 14 od poslednjih 16 premijerligaških mečeva kod kuće. I na 12 je postigao dva ili više golova...

Jedan od glavnih aduta domaćina je bez premca Bernardo Silva - ima pet golova i četiri asistencije ove sezone u Premijer ligi, a gostiju Markus Rašford. Daje gol Bernardo Silva i pobeđuje Siti - kvota 3.20! Daje gol Rašford i pobeđuje Junajted - kvota 12! Izaberite i uživajte u derbiju Mančestera!