Mamadu Mbođ
Blic/Marko Metlaš
Mamadu Mbođ

Blic/Marko Metlaš

Mamadu Mbođ, Foto: Blic/Marko Metlaš


Mbođ je u Zvezdi proveo malo više od godinu dana, a onda je 2016. otišao u Žalgiris, iz kojeg je tri godine kasnije otišao u Nefči iz Azerbejdžana.

Za tamošnje medije progovorio je o periodu povedenom u Srbiji.

- Za mene je poštovanje između mene i navijača bilo veoma važno. Da je sve ostalo bilo dobro, verujte mi, ostao bih u klubu. Da sam igrao svaku utakmicu i bio srećan, to bi bilo mesto gde bih želeo da bude, novac mi nije najvažniji, mnogo je važnije igrati i raditi ono što voliš. U Crvenoj zvezdi sam se osećao kao kod kuće. Da sam igrao svaki meč, svake nedelje, ne bih otišao, nebitno da li ima novca ili nema, ostao bih 100 odsto. Otišao sam jer nisam igrao. Kad ne igram, nisam srećan - kazao je Mbođ

Zatim se dotakao fudbalera sa kojima je igrao u Zvezdi.

- Igrao sam sa toliko dobrih igrača. Pogledajte Luku Jovića, on je tada imao 17 godina, bio je neverovatan, niko nije mogao da ga zaustavi na treningu. Aleksandar Katai, vrhunski igrač, lako dribla, postiže gol. Mičel Donald, neverovatan igrač. Moj najbolji prijatelj u Zvezdi. Dobar karakter na terenu i van njega. Bio je vođa. Vrsta igrača koju svaki trener želi da ima u svom timu. Veliko poštovanje za njega. Marko Grujić je jedan taletnovani fudbaler, Mihailo Ristić takođe. Ali, moj omiljeni igrač u Zvezdi u ovom timu je bio Savo Pavićević. Tehnika, agresivnost... Voleo sam da gledam kako igra. Sjajan igrač - zaključio je Mbođ.

Pročitajte još: