Maurisio Sari
AP/Darko Bandić
Maurisio Sari

AP/Darko Bandić

Maurisio Sari, Foto: AP/Darko Bandić

* Sari ima 60 godina

* U karijeri je vodio čak 20 klubova, ali je tek od 2013. u Seriji A

* Nakon uspeha sa Empolijem, njegov put je išao uzlaznim stepenicama: Napoli, Čelsi, Juventus

 

Strogo matematički gledano, to znači da na svakih 24 minuta zapali po jednu cigaretu, ali imajući u vidu da 90 minuta tokom utakmice ne može puši, baš kao ni onda kad spava, dolazi se do zaključka da bukvalno pali jednu za drugom.

Zabrana pušenja na trenerskoj klupi tokom utakmice nije nešto što Sariju smeta, ali italijanski stručnjak nikako ne može da se pomiri s time da u Evropi na većini javnih mesta nije dozvoljena upotreba duvana.

- Popušim oko 60 cigareta dnevno, što je možda previse, ali to je moj izbor. Nekada sam ih koristio mnogo više, pa ove dve pakle na dan i nisu toliko mnogo. Ne, nemam potrebu da zapalim cigaru dok se igra utakmica, i to mogu da razumem, dok zabrane pušenja na javim mestima ne mogu - kaže Sari.

Mauricio Sari

60 cigareta popuši dnevno
420 cigareta popuši nedeljno
1.825 cigareta popuši mesečno
21.900 cigareta popuši godišnje

Iako Italijan ima 60 godina, nikada zbog konzumiranja cigareta nije imao zdravstvenih problema, pa zbog toga ne planira da ostavi pušenje.

- Zdravlje me služi. Imao sam malih problema s leđima, ali sada je to sve u redu. Ne znam zašto bih ostavljao pušenje. Ko zna, možda iz zabave ostavim na godinu dana, pa onda ponovo počnem.

Mauricio Sari

Tanjug/AP

Mauricio Sari, Foto: Tanjug/AP

Nedavno je, tokom boravka Juventusa na turneji u Kini, znajući za njegovu pasiju prema duvanu, tamošnji novinar upitao Sarija:

- Svi znamo da volite cigarete, da li ste možda probali neke kineske?

Međutim, ovo pitanje nije se nimalo svidelo italijanskom stručnjaku.

- Ajde ovako... Što se vas tiče, ostavio sam cigare. Više ne pušim - ljutito je poručio Sari i napustio konferenciju za medije.

PROČITAJTE JOŠ:

Potrošio pola miliona evra na cigare

Ukoliko bi se grubo sabirao novac koji je Mauriso Sari dosad potrošio na duvan, moglo bi se doći do sume od oko pola miliona evra. Jer, italijanski stručnjak je tokom karijere radio u Italiji i Engleskoj, gde su cigarete veoma skupe, a on ih je godišnje pušio oko 22.000 komada.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović bez dlake na jeziku o devojkama i ženidbi!